Vďaka umelej inteligencii.

Google na konferencii venovanej umelej inteligencii hovoril o vlastnej AI menom Bard, predstavil niekoľko kľúčových zlepšení obľúbenej služby/aplikácie Mapy Google a oznámil aj zdokonalenie vizuálneho vyhľadávania, ktoré môžete uskutočniť pomocou aplikácie/služby Google Lens.

Lens sa teší veľkej popularite a zaznamenáva mesačne viac ako 10 miliárd použití. Používatelia vyhľadávajú to, čo vidia, pomocou svojho fotoaparátu alebo uložených obrázkov. Lens je tiež možné používať na vyhľadávanie cez fotoaparát alebo pomocou fotografií priamo z panela Vyhľadávanie.

Vďaka kombinovanému vyhľadávaniu, ktoré bolo oznámené v auguste 2022, môžete vyhľadávať pomocou obrázka a textu súčasne. V súčasnej dobe je kombinované vyhľadávanie v mobilných telefónoch dostupné celosvetovo, vo všetkých jazykoch a krajinách, kde je služba Lens dostupná.

Nedávnou novinkou je možnosť využiť kombinované vyhľadávanie s dôrazom na vašu lokalitu. Môžete urobiť obrázok, pridať „blízko mňa“ a nájsť, čo potrebujete. Momentálne je táto funkcia dostupná v angličtine v USA. V najbližších mesiacoch bude rozšírená do celého sveta.

Počas najbližších mesiacov tiež pribudne možnosť používať kombinované vyhľadávanie akéhokoľvek obrázku, ktorý sa zobrazí na stránke s výsledkami vyhľadávania v mobile. Táto funkcia bude dostupná globálne.

Znamená to, že keď budete hľadať „moderné nápady do obývačky“ a uvidíte konferenčný stolík, ktorý sa vám páči, ale radšej by ste ho mali v inom tvare, budete môcť použiť kombinované vyhľadávanie a pridať text „obdĺžnik“, aby ste našli štýl a tvar, ktorý hľadáte.

Google: Kombinované vyhľadávanieZdroj: Google
Google: Kombinované vyhľadávanie

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit