Ide o elegantné a skutočne dobre vybavené hodinky.

Produkty značky Hama sú známe skvelým pomerom cena/výkon, o čom som sa počas ich testovania neraz presvedčil aj na vlastnej koži. Hoci vo väčšine prípadov som od tejto značky testoval zariadenia inteligentnej domácnosti, tak koncom minulého roka sa mi pod ruky dostali napríklad aj slúchadlá Spirit Focused. Tento model s ANC stojí menej ako 50 eur, avšak svojím kvalitným zvukom ma skutočne prekvapil.

Pred začatím športovej sezóny sa aj HAMA chce zviditeľniť inteligentnými hodinkami, ktoré sú aktuálne najlepším modelom výrobcu. Tomu síce zodpovedá cena, ale aj skutočne dobrá výbava. Smart hodinky HAMA Smart Watch 8900 sú vybavené všetkými funkciami, ktoré od moderných hodiniek očakávate. To znamená, že im nechýba funkcia telefonovania, GPS, výškomer, zobrazovanie notifikácií, monitorovanie telesných funkcií a mnoho ďalšieho pre moderný a aktívny životný štýl.

HAMA Smart Watch 8900Zdroj: TOUCHIT
HAMA Smart Watch 8900

Pokiaľ sa však zameriam na vizuálnu časť, tak chválim krásny a jemný AMOLED displej s vysokým jasom, na ktorý je radosť sa pozerať. Používateľské prostredie je taktiež veľmi intuitívne a práve kontrastný displej umožní vyniknúť jeho pestrým farbám. Chválim aj plynulosť prostredia a jeho celkovú svižnosť. Ovládanie hodiniek je možné dotykom a dvoma tlačidlami.

Ešte zaujímavejšie to však začína byť pri pohľade na technologickú výbavu hodiniek Smart Watch 8900. Vo výbave nájdete všetky funkcie, ktoré od hodiniek tohto typu očakáva aj náročný používateľ. Či už ide o prehľadnú aplikáciu Hama FITmove pre Android a iOS, zdravotné a športové funkcie, spomínané GPS alebo možnosť telefonovania, tak tieto očakávania hodinky od HAMA s prehľadom plnia. Model 8900 však ide ešte ďalej. V jeho výbave aj preto nájdete barometrický výškomer, pre čo najpresnejšie zaznamenávanie výškových metrov vašej trasy, či už pri behu, bicyklovaní alebo turistike.

HAMA Smart Watch 8900Zdroj: TOUCHIT
HAMA Smart Watch 8900

Do sveta inteligentnej domácnosti a hlasových asistentov vás vtiahne Alexa. Aj vďaka tejto integrácii môžete ovládať domáce smart zariadenia, alebo zistiť počasie pomocou hlasového príkazu. Hodinky samozrejme prijímajú aj upozornenia na správy z aplikácií ako napríklad WhatsApp, Facebook, Instagram, maily, či hovory pomocou vibrovania a oznámenia na displeji. Podporovaná je aj slovenská diakritika a správy sú veľmi prehľadne zobrazované v zozname upozornení.

Počas športovania sa nemusíte vôbec obmedzovať. Hodinky si môžete vďaka ochrane IP68 zobrať do dažďa, zaplávať si s nimi, alebo robiť aj ďalšie vodné športy. Smart Watch 8900 ponúkajú na výber až 110 druhov športových aktivít, pričom 20 z nich si môžete uložiť na používanie priamo do hodiniek a podľa potreby tento zoznam aktualizovať. 

HAMA Smart Watch 8900Zdroj: TOUCHIT
HAMA Smart Watch 8900

Pre pokročilých športovcov sú pripravené merania hodnôt ako napríklad VO2max, efekt aeróbneho cvičenia a tepu, spolu s energetickým skóre a odporučeným časom na regeneráciu. Vďaka týmto údajom si viete plánovať svoje tréningy, aby ste mali vždy istotu, že je vaše telo opäť pripravené na ten ďalší. Hodinky Smart Watch 8900 merajú srdcový tep v pokoji aj počas spánku, zaznamenávajú úrovne stresu, saturáciu kyslíka v krvi, spálené kalórie a samozrejme aj prejdené kroky. Pre celkový prehľad o zdraví nechýba monitorovanie spánku, ktoré je rozdelené do fáz ľahkého a hlbokého spánku vrátane sledovania fázy REM. 

Za skvelými funkciami nezaostáva ani výdrž batérie, ktorá pri intenzívnom používaní dosahuje 6 dní, pri bežnom používaní až 10 dní, avšak v šetriacom až 25 dní. Následné nabitie 300 mAh batérie pomocou magnetického kábla trvá približne 2,5 hodiny.

HAMA Smart Watch 8900Zdroj: TOUCHIT
HAMA Smart Watch 8900

Hodinky HAMA Smart Watch 8900 sú veľmi elegantné, ale zároveň v sebe nezaprú športového ducha. Spracovanie je na veľmi vysokej  úrovni, pričom HAMA model Smart Watch 8900 pripravila v dvoch verziách. Hodinky sú k dispozícii v strieborno alebo zlato béžovej farbe pre ženy s priemerom displeja 1,32 palca a v čiernej farbe pre mužov s priemerom displeja 1,43 palca.

Tomu je prispôsobená aj veľkosť tela hodiniek, ktorá je v prípade verzie pre ženy 42,5 mm a pre mužov 45,5 mm. Telo hodiniek je z hliníkovej zliatiny, čo znamená, že je odolné a zároveň aj elegantné. Celkový dizajn dotvára pohodlný silikónový remienok.

Cena: 139,90 eura

Zapožičal: HAMA Slovakia

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.