Nová streamovacia služba štartuje v Amerike už 23. mája 2023.

Spoločnosť Warner Bros. Discovery oficiálne predstavila novú streamovaciu službu Max, ktorá v budúcnosti nahradí službu HBO Max na celom svete – aj na Slovensku. Nová služba bude najskôr štartovať v USA a to 23. mája 2023. V Európe (a teda aj na Slovensku) je jej štart plánovaný na prvý štvrťrok 2024.

Novú službu Max možno v skratke definovať ako spojenie služieb HBO Max a Discovery+. V praxi to znamená, že Max ponúkne viac obsahu ako doteraz a to so všestrannejším zameraním. Warner Bros. Discovery chce takýmto spôsobom nielen zvýšiť počet predplatiteľov, ale najmä dosiahnuť to, aby mali používatelia službu predplatenú dlhodobo.

MaxZdroj: Max
Logo služby Max

Max ponúkne exkluzívny obsah od Warner Bros., ako sú filmy z produkcie tohto štúdia či seriály HBO Originals a Max Originals. Samozrejmosťou sú filmy a seriály zo sveta DC, Harryho Pottera, detský obsah a ďalšie. Z Discovery+ pribudnú rôzne relácie v oblasti jedla, domácnosti, reality show, životného štýlu a dokumentov od popredných producentov ako HGTV, Food Network, Discovery Channel, TLC, ID a ďalších.

Warner Bros. Discovery oznámilo počas amerického predstavenia služby Max množstvo nového obsahu, ktorý bude v jej ponuke, ako je desaťročný seriál Harry Potter, ktorý bude pokrývať všetkých 7 kníh, nový seriál zo sveta The Big Bang Theory, nová séria obľúbeného seriálu True Detective: Night Country s Jodie Foster či The Penguin zo sveta Batmana s Colinom Farrellom.

Aká bude cena?

Služba Max bude v Amerike dostupná v troch variantoch:

  • Max Ad-Lite – 9,99 USD mesačne, resp. 99,99 ročne – s reklamami, 2 súčasné streamy, rozlíšenie do 1080p, 5.1-priestorový zvuk, bez možnosti offline sťahovania
  • Max Ad Free – 15,99 USD mesačne, resp. 149,99 ročne – bez reklám, 2 súčasné streamy, rozlíšenie do 1080p, 5.1-priestorový zvuk, 30 offline stiahnutí
  • Max Ultimate Ad Free – 19,99 USD mesačne, resp. 199,99 ročne – bez reklám, 4 súčasné streamy, rozlíšenie do 4K, Dolby Atmos zvuk, 100 offline stiahnutí

Ceny a varianty predplatného pre Slovensko zatiaľ nepoznáme. Warner Bros. Discovery ich oznámi pravdepodobne začiatkom roka 2024, keď sa bude blížiť európske spustenie novej služby.

Max ponúkne aj niekoľko technologických zlepšení. Spúšťanie prehrávania videí a načítanie, keď sa budete chcieť rýchlo presunúť na konkrétnu časť videa, budú o 20 až 30 % rýchlejšie v porovnaní s aktuálnou platformou HBO Max. Novinkou budú aj zdokonalené personalizované odporúčania, čo sledovať – Warner Bros. Discovery kvôli tomu výrazne investovalo do strojového učenia.

Optimalizácie sa dočkalo aj používateľské rozhranie služby či zážitok z pohľadu detského diváka. A v neposlednom rade Max sľubuje výrazný nárast ponuky obsahu v 4K rozlíšení. Praktické je, že existujúci používatelia sa budú môcť prihlásiť do novej služby pomocou prihlasovacích údajov, ktoré teraz používajú v službe HBO Max.

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit