Render potvrdzuje že HMD Skyline bude znovuzrodenou Lumiou 920.

Model HMD Skyline si v poslednej dobe získava veľkú pozornosť ľudí. Aj keď by sa mohlo zdať, že pôjde o ďalší menej úspešný smartfón spoločnosti HMD, tak teraz to môže byť inak. HMD totiž nasadilo novú taktiku opätovného predstavenia legendárnych smartfónov, ktoré kedysi patrili pod značku Nokia. A ako sme sa dozvedeli len nedávno, práve HMD Skyline bude obnoveným modelom Nokia Lumia.

Nový render telefónu pritom poukazuje aj na konkrétny model zo série Lumia od Nokie. HMD sa totiž rozhodlo pravdepodobne obnoviť model Nokia Lumia 920, ktorý bol svojho času skutočne populárny. Až na niektoré dizajnové zmeny by mal byť telefón postavený na ikonickom dizajne Lumie 920 a chýbať nebudú ani živé farby v podobe žltej a modrej.

Namiesto systému Windows Phone má však model ponúknuť nový Android 14. Vidno je to aj na novom renderi, ktorý sa objavil na sociálnej sieti X. HMD Skyline sa má teda prispôsobiť moderným trendom a telefónu budú pochopiteľne chýbať tlačidlá ovládania v spodnej strane. Tie sa dnes nahrádzajú systémovými tlačidlami Androidu, prípadne gestami ovládania. Čítačka odtlačkov prstov by sa mala nachádzať v displeji, naznačuje to práve nový render.

HMD Skyline bude hranatý telefón pravdepodobne z plastu. Odkazovať teda bude na pôvodné prvky staršej Nokie Lumie 920. Základom výbavy by však mal byť výkonný čipset Snapdragon 7s Gen 2, ďalej veľká 4900 mAh batéria a 33 W nabíjanie. HMD si bude zakladať aj na odolnosti telefónu, ktorý by mal disponovať krytím na úrovni IP67. Cena modelu by mala byť stanovená na 400 až 440 eur. Závisieť bude od pamäťovej konfigurácie, ktorá bude v ponuke ako 8 + 256 GB a 12 + 256 GB.

Zdroj: xiaomiui.net, X (@smashx_60)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.