Honor v krátkom časovom slede uvádza na slovenský trh svoj druhý nový smartfón.

Pred týždňom sa dostal do predaja Honor 9 Lite, teraz sa na pulty slovenských obchodov dostáva model Honor 7X. Ten bol pôvodne predstavený koncom minulého roka v Londýne.

Honor 7X je vybavený procesorom Kirin 659, má 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Jeho základom je 5,93-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1080 a pomerom strán 18:9. Novinka tiež ponúka duálny zadný fotoaparát 16 Mpx + 2 Mpx a 8 Mpx selfie fotoaparát. Nechýba microSD slot, čítačka odtlačkov prstov a 3340 mAh batéria. Nabíjanie zabezpečuje micro USB port, NFC by ste však hľadali vo výbave zbytočne.

Honor 7X má kovové telo, operačný systém Android 7.0 a od dnešného dňa sa predáva za cenu 299 eur u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a tiež u operátora O2 SK.

Honor 7X

Vybrať si Honor 7X alebo Honor 9 Lite?

Honor prekvapil rozhodnutím uviesť na slovenský trh model 7X prakticky v rovnakom čase ako Honor 9 Lite. Oba telefóny zastupujú segment strednej triedy a rozdiel v ich cene je 50 eur. Honor 9 Lite stojí 249 eur, za Honor 7X si výrobca pýta 299 eur. Honor 9 Lite zaujme sklenou konštrukciou, ktorá je nádherná na pohľad, 7X poteší milovníkov klasického hliníkového tela.

Oba telefóny majú totožný procesor Kirin 659. V prospech Honor 7X hovorí väčšie úložisko a väčšia RAM. Tiež má väčší displej a o niečo vyššiu kapacitu batérie. Chýba mu však NFC a má Android 7.0. Honor 9 Lite ponúka najnovší operačný systém Android 8.0, je vhodnejší aj do menších rúk a obsahuje NFC, takže pomocou tohto telefónu by malo byť možné v blízkej dobe platiť aj na Slovensku. K fotoaparátom sa zatiaľ nevieme vyjadriť, musíme ich otestovať a porovnať. Recenzie oboch noviniek pripravujeme.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Honor 9 Lite so štyrmi fotoaparátmi sa začal predávať na Slovensku. Prevalcuje konkurenciu?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit