Aj HONOR sa plánuje pridať medzi výrobcov smartfónov so skladateľným displejom typu Flip.

Skladateľné smartfóny majú čoraz väčšiu pozornosť výrobcov elektroniky, no aj ich zákazníkov. Azda najpredávanejšími telefónmi z tohto segmentu sú typy Flip a Fold, no zároveň sa pracuje aj na iných konceptoch, napríklad s trojitým skladateľným displejom či ohýbateľným displejom. Klasické typy skladateľných smartfónov sú však taktiež na vzostupe a ďalší výrobca plánuje rozšíriť svoje portfólio.

Značka HONOR doteraz pracovala len na väčších telefónoch typu Fold, no podľa posledného vyjadrenia už dokončuje práce aj na druhom type skladateľných smartfónov. Nový model typu Flip má za cieľ konkurovať Samsungu, ktorý je s takýmto typom smartfónu stálicou na trhu.

HONOR pripravuje novú „skladačku“

Novým skladateľným smartfónom značky HONOR má byť telefón, ktorý sa skladá do menšieho zariadenia s veľkosťou pokojne vášho vrecka od nohavíc. Telefóny typu Flip sú známe tým, že sú lacnejšie a rovnako konštrukciou zaujímavé. Ich kompaktné rozmery v zloženom stave lákajú mnohých používateľov, ktorí nechcú so sebou nosiť dnešné takmer 7-palcové telefóny.

Zdroj: TOUCHIT.sk

Ako informuje George Zhao v interview s portálom CNBC, interne sa nový telefón typu Flip nachádza vo finálnom štádiu. Je už teda takmer pripravený na oficiálne predstavenie na trhu. HONOR sa pritom vyjadril, že skladateľné smartfóny sú segment, na ktorom by chcel v budúcnosti zapracovať. Nové skladateľné smartfóny majú do ich portfólia len pribúdať a výrobca by tak mal konkurovať značkám ako je Samsung, Huawei či Xiaomi.

Zatiaľ nie je známe, kedy takéto predstavenie prvého telefónu typu Flip od značky HONOR prebehne. Ako sme sa však z tohto vyjadrenia dozvedeli, stane sa tak do konca tohto roka.

Zdroj: cnbc.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.