Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. tento týždeň na veľtrhu Gamescom 2024 v nemeckom Kolíne nad Rýnom predstavila najnovšie herné zariadenia OMEN a HyperX. Novinky s komponentami OMEN ponúkajú ešte lepšie možnosti prispôsobenia[i], vrátane estetických prvkov, a to aj do budúcna.

„Vďaka neustálemu vylepšovaniu technológií poskytuje spoločnosť HP hráčom jedinečné zážitky,“ hovorí Josephine Tan, senior viceprezidentka a prezidentka divízie Personal Systems Gaming Solutions. „Naše aktuálne novinky OMEN a HyperX, ktoré predstavujeme na veľtrhu Gamescom 2024, ponúknu hráčom nástroje na dosiahnutie čo najlepších výkonov. Zároveň budú môcť svoje systémy v budúcnosti upgradovať, a tak sa do herného sveta ponoriť na dlhé roky.“

OMEN 35L: vlastný štýl bez kompromisov vo výkone

Až 96 % hráčov dáva pri rozhodovaní o nákupe prednosť výkonu. 84 % hľadá produkty, ktoré zodpovedajú ich osobnému štýlu5 a 84 % oceňuje možnosti upgradovať a prispôsobovať svoje zariadenie[ii]. Všetky tieto požiadavky naplnila spoločnosť HP novým prémiovým desktopovým herným počítačom OMEN 35L s možnosťou prispôsobenia. Jeho komponenty umožňujú budúci upgrade a zároveň zaisťujú vysoký výkon a flexibilitu. Medzi kľúčové vlastnosti počítača OMEN 35L patria:

  • Prémiový výkon: OMEN 35L ponúka špičkový výkon podporený AI. Náročné programy a grafiku zvládne vďaka výkonným procesorom a GPU. K dispozícii je s variantami procesorov až na úroveň AMD Ryzen TM 7[iii] 8700G. S Intel procesormi je OMEN 35L k dispozícii až na úroveň Intel® Core™ i7-14700F[iv]. Okrem toho je možné OMEN 35L vybaviť grafickou kartou až na úrovni NVIDIA® GeForce RTX™ 4090, ktorá je výnimočne výkonná, efektívna a využíva podporu umelej inteligencie.
  • Pripravenosť na budúcnosť: dnešná špecifikácia hráčom v budúcnosti nemusí stačiť. OMEN 35L preto ponúka štandardné komponenty pre možnosť budúceho upgradu. OMEN Liquid s LCD obrazovkou alebo aRGB krytom využívajúcim technológiu Asetek 7. generácie, spoločne so 120 mm ventilátormi OMEN a modulárnym zdrojom OMEN (850 W/1 000 W) zaistí, že si hráči môžu prispôsobiť zostavu presne podľa svojich požiadaviek[v].
  • Tepelná dokonalosť: konštrukčné vylepšenia OMEN 35L zaisťujú vynikajúci prietok vzduchu a tepelný výkon. K výbave patria veľké ventilátory 2 x 140 mm ARGB a 240 mm systém kvapalinového chladenia.

V rámci novej spolupráce s Google Play Games OMEN Gaming Hub (OGH), ktorý je k dispozícii pri všetkých stolných počítačoch a herných notebookoch OMEN, umožní prostredníctvom funkcie My Games prístup k tisícom mobilných a natívnych PC hier. Táto novinka prináša používateľom bezproblémové multiplatformné hranie na mobilných a PC zariadeniach[vi],[vii]

Next Gen Audio

Viac než polovica generácie Z niekedy uvažovala o kariére influencera na sociálnych sieťach[viii]. Audio hrá v tomto prípade zásadnú rolu a má značný vplyv na vytváranie osobného štýlu a značky. Mikrofóny HyperX QuadCast 2 a QuadCast 2 S nastavujú špičkový štandard pre novú generáciu USB mikrofónov. Poskytujú zvuk štúdiovej kvality[ix] a ponúkajú flexibilné prispôsobenie. Medzi ich kľúčové vlastnosti patria:

  • Vynikajúca kvalita zvuku z USB mikrofónu: QuadCast 2 poskytuje krištáľovo čistý zvuk pre streamovanie a nahrávanie s kvalitou 24 bitov/96 kHz. QuadCast 2 S sa zase môže pochváliť profesionálnou kvalitou 32 bitov/192 kHz.
  • 100 LED diód na jednom mikrofóne: zatiaľ čo mikrofón QuadCast 2 ponúka červené osvetlenie, mikrofón QuadCast 2 S má viac ako 100 aRGB LED diód prispôsobiteľných pomocou softvéru NGENUITY1. QuadCast 2 a QuadCast 2 S disponujú rozšírenými možnosťami ovládania, vrátane multifunkčného tlačidla na nastavenie citlivosti, ovládanie hlasitosti, monitorovanie mikrofónu a voľbu smeru snímania, čo hráčom poskytuje maximálnu flexibilitu.

Bezkonkurenčná výdrž batérie

Vhodná na LAN párty aj do kancelárie je bezdrôtová klávesnica HyperX Alloy Rise 75 Wireless. Táto bezdrôtová verzia nadväzuje na úspech HyperX Alloy Rise 75, prvú klávesnicu s vysokoprofilovými a meniteľnými klávesmi – ponúka rovnakú úroveň prispôsobenia bez ujmy na kvalite a hrateľnosti.

  • Dlhá výdrž batérie: v prípade bezdrôtovej klávesnice vydrží batéria až 80 hodín pri zapnutom podsvietení[x]  a až 1 500 hodín pri vypnutom podsvietení[xi]
  • Klávesnica, ktorá odráža váš štýl: horné dosky, štítky a spínače HyperX je možné vymieňať počas prevádzky, a to ako v drôtovej, tak v bezdrôtovej verzii. Pohodlie umocňuje aj funkcia senzora okolitého svetla a vysokoprofilové klávesy.

Ceny a dostupnosť

  • Mikrofón HyperX QuadCast 2 je už na slovenskom trhu dostupný za odporúčanú cenu 149,99 €
  • HyperX QuadCast 2 S by mal byť k dispozícii v novembri za 199,99 eur
  • Bezdrôtová klávesnica HyperX Alloy Rise 75 bude uvedená na slovenský trh v polovici októbra za 229,99 eur

[i] Zdroj: Štúdia segmentácie hráčov HP 2024, n=3207

[ii] Zdroj: Kvalitatívne fokusné skupiny s DIY hráčmi 2024.

[iii] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové ​​aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie spoločnosti AMD nie je meraním taktovacej frekvencie.

[iv] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové ​​aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[v] Komponenty OMEN vrátane kvapalinového chladiča OMEN/ zdroja OMEN/ ventilátora OMEN budú súčasťou OMEN 35L, samostatný predaj je plánovaný na začiatok roku 2025.

[vi] Synchronizácia postupu v hre v mobile a počítači – k dispozícii pre vybrané hry na kompatibilných zariadeniach

[vii] Požadovaný účet. Pozri podmienky služby OMEN Gaming Hub. Nie všetky funkcie sú dostupné vo všetkých edíciách alebo verziách systému Windows. Systémy môžu vyžadovať vylepšený a/alebo samostatne zakúpený hardvér, ovládače, softvér alebo aktualizáciu systému BIOS, aby bolo možné plne využívať funkcie systému Windows. Systém Windows je automaticky aktualizovaný a povolený. Vyžaduje sa vysokorýchlostný internet a účet Microsoft. Môžu byť účtované poplatky poskytovateľovi internetových služieb a časom sa môžu objaviť ďalšie požiadavky na aktualizácie. Pozri http://www.windows.com.

[viii] Viac ako polovica ľudí z generácie Z uvažuje nad kariérou influencera na sociálnych sieťach – https://www.parents.com/gen-z-wants-to-be-social-media-influencers-8349212#:~:text=More% 20Than%20Half%20of%20Gen%2DZ%20Interested%20in%20Careers%20as,They’re%20probably%20not%20alone

[ix] Na základe všetkých mikrofónov USB, ktoré sú inzerované pre hranie hier a majú aspoň dve z nasledujúcich vlastností: USB, vstavané ovládanie a stlmenie a priamy monitorovací výstup na trhu k 08/2024. Rozlíšenie zvuku sa meria podľa vzorkovacej frekvencie a bitovej hĺbky.

[x] Výdrž batérie testovaná spoločnosťou HP pri zapnutom podsvietení, vypnutom senzore okolitého svetla a 50% jasu. Výdrž batérie je odhad a líši sa v závislosti od mnohých faktorov, vrátane počtu hodín aktívneho používania, nečinnosti a spánku, počtu spustených aplikácií, podmienok prostredia a používaných funkcií; skutočná výdrž batérie sa bude líšiť v závislosti na používaní a podmienkach prostredia. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene znižuje.

[xi] Výdrž batérie testovaná spoločnosťou HP s vypnutým podsvietením. Životnosť batérie je odhad a líši sa v závislosti od mnohých faktorov, vrátane počtu hodín aktívneho používania, nečinnosti a spánku, počtu spustených aplikácií, podmienok prostredia a používaných funkcií; skutočná životnosť batérie sa bude líšiť v závislosti na používaní a podmienkach prostredia. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene znižuje.

Značky: