Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dnes na HP Reinvent, najväčšej globálnej partnerskej konferencii HP Inc., ukázala spoločnosť svoju víziu riešenia pre moderné koncepcie práce a predstavila nové prémiové komerčné notebooky a all-in-one (AiO) zariadenia spoločne s inovatívnymi monitormi a ďalším príslušenstvom.

Ľudia dnes menia miesta aj spôsoby práce, nový rad počítačov HP Elite 1000 a súvisiace riešenia určené pre zlepšenie spolupráce sú preto navrhnuté tak, aby podporili produktivitu, inšpiráciu a výmenu nápadov aj za hranicami štyroch stien klasickej kancelárie.

Predstava o podobe práce sa dnes veľmi rýchlo mení, 54 percent sa už teraz odohráva mimo kancelárie a podľa predpokladov by sa mal čas strávený prácou z domu zvýšiť o 150 percent počas nasledujúcich dvoch rokov . V čele týchto zmien stojí predovšetkým stále sa rozrastajúca generácia mileniálov. 88 percent tejto skupiny očakáva, že sa ich technológie spoja s pracovným a osobným životom a všetky existujúce rozdiely zmiznú. Taktiež očakávajú, že technológie prinesú zlepšenie ich produktivity a všetkých procesov – niektoré oblasti ako je spolupráca, za týmto očakávaním výrazne zaostávajú. 59 percent mileniálov nie je v tomto ohľade spokojných so súčasnou ponukou riešení. A s častejším použitím technológií narastajú aj obavy z nových nebezpečenstiev: množstvo útokov na koncové zariadenia sa za posledných šesť rokov viac než zdvojnásobilo. HP si tieto fakty uvedomuje a zameriava sa na to, aby prichádzajúcim generáciám pracovníkov umožnilo zvýšiť ich produktivitu a zlepšiť možnosti spolupráce – ale aj zabezpečenie – či už sa cez deň pohybujú kdekoľvek.

“Ako postupne miznú tradičné hranice medzi prácou a osobným životom, HP sa zameriava na vývoj takých zriadení, ktoré užívateľom umožnia medzi oboma svetmi hladko prechádzať,” povedal Benoit Bonnafy, viceprezident oddelenia komerčných osobných systémov pre oblasť EMEA z HP Inc. “V podobe nových riešení pre spoluprácu a produktov najnovšieho radu Elite 1000 sme pripravili zariadenie s revolučným tenkým a ľahkým dizajnom, najlepším výkonom, zabezpečením a možnosťami spravovania v danej triede a vylepšenými možnosťami spolupráce, ktoré sa prispôsobia pracovnému  a životnému štýlu každého jednotlivého užívateľa.”

Rad notebookov HP Elite 1000 bol navrhnutý s ohľadom na to, že práca dnes stále častejšie prebieha mimo tradičnú kanceláriu. Dostal preto veľmi tenkú a ľahkú konštrukciu, fenomenálny výkon, najjasnejší displej na trhu a okrem toho zvládne aj testovaciu záťaž podľa štandardu MIL-STD pre najnáročnejšie prostredie. Skvelo sa preto hodí pre prácu aj zábavu a ponúka výbornú konektivitu. Vďaka špeciálnym vstavaným klávesom môže užívateľ ovládať hovory stlačením jediného tlačidla, nechýba certifikácia pre Skype for Business, zvuk vyladený spoločnosťou Bang & Olufsen, funkcie HP Audio Boost ani funkcie pre minimalizáciu okolitého šumu pri audio a videohovoroch. Okrem toho dostal rad Elite 1000 takisto HP PhoneWise, jediné riešenie pre Windows na svete, s ktorým je možné písať správy a telefonovať z PC na zariadenia iOS aj Android, a ktoré výrazne uľahčí prechod medzi jednotlivými typmi zariadenia. Ako súčasť portfólia najbezpečnejších a najlepšie spracovateľných PC od HP sa môže pochváliť aj funkciou HP Sure View – jedinou integrovanou obrazovkou so zabezpečením súkromia na trhu– a ďalej funkciami HP Sure Start, HP Sure Click, Windows Hello a HP Multi-Factor Authenticate s Intel Authenticate.

Nové zariadenia v tomto rade sú:

  • HP EliteBook x360 1020 G2, najtenší a najľahší biznisový konvertibilný počítač, ktorý je možné používať v celkovo piatich módoch a ktorý podporuje aj digitálne pero. Pre pocit istoty nechýba voliteľná funkcia HP SureView a najjasnejšia obrazovka u biznisového notebooku na svete so 700nitovým displejom, ktorý umožní pohodlnú prácu za akýchkoľvek svetelných podmienok, vo vnútri alebo vonku. To všetko pre maximálnu pracovnú produktivitu.
  • HP EliteBook 1040 G4 je najvýkonnejší ultratenký 14palcový biznisový notebook na svete, hravo zvládne tie najnáročnejšie pracovné úlohy vďaka štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 s technológiou vPro, voliteľnému adaptéru WWAN a batériou s dlhou životnosťou. Po splnení pracovných povinností sa môže tento prístroj premeniť na plnohodnotnú hernú stanicu vďaka voliteľnej externej grafike akcelerátoru OMEN od HP.
  • Prvé prémiové zariadenie HP EliteOne 1000 AiO je prvé AiO na svete účelovo navrhnuté pre zlepšenie možností spolupráce. Okrem iného je vybavené 2Mpx obojstrannou vyskakovacou webkamerou, ktorá sa výborne hodí pre videokonferencie. Zároveň užívateľom ponúkne výkon stolného počítača až so 7. generáciou 65W procesorov Intel Core i7 a voliteľnou cache pamäťou Intel Optane. S tromi variantmi displeja – vrátane 23,8palcového FHD, 27palcového 4K a 34palcového zakriveného displeja – je možné počítač prispôsobiť priamo na mieru a dostať z videokonferencií alebo domáceho sledovania filmov čo najviac.

Pre pracovníkov s často meniacim režimom, ktorí potrebujú byť v pohybe a zároveň sa neobídu bez klasického stolného počítača, je ideálnym riešením prepojiť zariadenie HP EliteBook 1000 s tými správnymi monitormi a príslušenstvom:

  • Užívateľov, ktorí využívajú viacej monitorov naraz, poteší najnovší rad monitorov HP Elite, ktoré majú elegantný dizajn s takmer neviditeľnými rámčekmi na troch stranách, vďaka ktorým je výsledný spojený obraz bez rušivých prechodov.
  • Užívateľom, ktorí sú stále v pohybe, prináša HP dve možnosti rozšírenia – dobíjanie a konektivita mimo kanceláriu s dokovacou stanicou HP USB-C Mini Dock a dobíjaciu stanicu HP USB-C Notebook Power Bank.
  • Ovládajte hovory cez Skype jednoducho s novou klávesnicou HP Wireless Collaboration Keyboard, prvou bezdrátovou klávesnicou pre Skype for Business na svete

Schôdzky zostávajú aj naďalej neoddeliteľnou súčasťou pracovného dňa, 65 percent ľudí sa dnes takto so svojimi spolupracovníkmi a klientmi stretáva hneď niekoľkokrát za deň. HP chápe dôležitosť pracovných stretnutí a vyvinulo ďalšie doplnky, ktoré ich môžu posunúť na novú úroveň:

  • So zariadením Sprout Pro od HP G2 vás virtuálne stretnutie úplne pohltí. Jednania budú silne vizuálne a kreatívne vďaka duálnym dotykovým obrazovkám, dedikovanej digitálnej podložke pre ľahké vytváranie náčrtov a komentárov a kamere pre ľahké zdielanie alebo premieňanie skutočných predmetov na digitálne.
  • HP ShareBoard prenieslo klasickú poznámkovú tabuľu do digitálneho veku. Aj vzdialení účastníci stretnutia môžu okamžite vidieť zaznamenávaný obsah. Navyše je možné ihneď uložiť a okamžite po stretnutí zdielať. Neprídete ani o klasické mazanie.
  • HP EliteDisplay E273m je konferenčný monitor s certifikáciou pre Skype for Business, ktorý je možné rýchle a jednoducho pripojiť k laptopu, pri hovore sa potom hodí kvalitné audio od Bang & Olufsen, vstavaný mikrofón a špeciálne tlačidlá pre ovládanie hovorov. HP LD5512 4K je veľkoformátový monitor s 55palcovou uhlopriečkou, ktorý sa výborne hodí do zasadacích miestností a moderných kancelárii.
  • HP Elite Presenter Mouse je viac než tradičná myš, ktorá pri konferenciach prepojuje digitálny a fyzický svet. Praktickým doplnkom je virtuálne ukazovadlo, s ktorým je možné zvýrazniť prezentovaný obsah ako na plátne či obrazovke, tak na monitoroch pripojených užívateľov.

Trh práce sa mení a potreba efektívnej spolupráce a kreativity sa stále zvyšuje. Nové produkty poukazujú na úzku spoluprácu HP s Microsoftom v snahe zlepšiť spomínané potreby naprieč celým portfolio komerčných zariadení od HP. Toto partnerstvo bude usilovať o ďalšie zlepšovanie aj naďalej a prinesie väčšiu integráciu, lepšie možnosti spravovania a zabezpečovania pri použití Skype for Business, rovnako ako plánovaný vývoj budúcich riešení.

“Sme nadšení, keď vidíme inovácie od HP, ktoré stavajú na najnovších technológiách od Microsoftu,” povedal Nick Parker, korporátny viceprezident z Microsoftu.”S novými produktmi od HP, ktoré boli dnes predstavené, dokážu podniky reagovať na rôznorodé potreby svojich tímov rozptýlených po celom svete – pomôžu im dosiahnuť lepších výsledkov tým, že im umožnia lepšie spolupracovať, kedykoľvek a kdekoľvek.”

Ceny a dostupnosť:

  • HP EliteBook x360 1020 G2 bude na Slovensku dostupný od októbra za cenu začínajúcu na €1,299.
  • HP EliteBook 1040 G4 bude na Slovensku dostupný od októbra za cenu začínajúcu na €1,249.
  • HP EliteOne 1000 AiO G1 bude na Slovensku dostupný od septembra za cenu začínajúcu na €999.
  • Monitory HP Elite sú už teraz na Slovensku dostupné za cenu začínajúcu na €145.
  • Konferenčný monitor HP EliteDisplay E273m bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu na €299.
  • HP USB-C Mini Dock a HP USB-C Power Bank budú na Slovensku dostupné od októbra za cenu začínajúcu na €109 v prípade dokovacej stanice a na €139 v prípade dobíjacej stanice.
  • Bezdrátová klávesnica HP je dostupná už teraz za €89.
  • Ďalšie riešenia pre spoluprácu od HP budú na Slovensku dostupné od januára 2018.