Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Turnaj ponúkne napínavý súboj medzi Slovenskom a Českom. Každá krajina bude mať svojho lídra v podobe profesionálnych hráčov – DUKLOCK (SK) a ATRIX (CZ)

HP pripravilo pre všetkých fanúšikov počítačových hier kampaň s názvom OMEN Arcade Battle Royale, ktorého súčasťou bude veľký online turnaj, na ktorom sa predstavia známi aj neznámi hráči zo slovenskej a českej hráčskej komunity. Tí zvedú napínavé súboje v gamerskom PUGB battle za pomoci najnovšej generácie herných laptopov a príslušenstva OMEN by HP.

Slovenský tím na turnaji povedie Dušan Brachna, v komunite známy ako DUKLOCK. České farby bude hájiť Josef Trojan a.k.a ARTIX. Obaja budú zároveň zastávať funkciu koučov pre jednotlivé krajiny. Turnaj bude prebiehať v niekoľkých fázach.

OMEN ARCADE BATTLE ROYALE

Prvé náborové kolo bude prebiehať 30. 11. 2018, kedy sa odohrá celkovo šesť zápasov. Tri z nich budú venované hráčom zo Slovenska a tri si zahrajú českí hráči. Z každého zápasu postúpia dvaja najlepší. Fanúšikovia budú môcť všetky súboje sledovať cez livestream na YouTube, ktorý bude komentovať DUKLOCK.

Druhé semifinálové kolo sa uskutoční 7. 12. 2018 a bude ho mať pod palcom ARTIX rovnako prostredníctvom livestreamu na YouTube. V tejto fáze turnaja sa stretne najlepšia šestka slovenských a českých hráčov na malej battle mape. Dvaja výhercovia semifinálového kola si ako cenu odnesú herné príslušenstvo OMEN by HP, a to konkrétne odolnú a podsvietenú klávesnicu OMEN by HP Sequencer Keyboard, unikátne slúchadlá s aktívnym chladením náušníkov OMEN by HP Mindframe Headset a bleskurýchlu a ergonomickú myš OMEN by HP Reactor Mouse.

Aby sa hráči mohli zapojiť do jednotlivých zápasov, stačí sledovať Instagramový profil DUCLOCKaARTIXa a tiež Facebookový profil HP, kde budú zverejnené adresy herných serverov. A keďže HP chce, aby sa do súboja mohli „zapojiť“ aj tí, ktorí aktívne nehrajú, počas obnovy serveru (10-15 minút) budú môcť diváci smerovať otázky na oboch koučov.

Finále sa už bude prebiehať vo forme Česko vs Slovensko. Stretnú sa tu najlepší hráči za obe krajiny, ktorí sa pokúsia pomôcť svojim koučom vyhrať tento československý súboj. Finále OMEN Arcade Battle Royale sa uskutoční 15. 12. 2018 v priestoroch predajne internetového obchodu Alza.sk na Bottovej ulici v Bratislave s livestreamom na ARTIXovom YouTube kanáli. Celým finálovým súbojom bude sprevádzať aj ďalší známy člen hráčskej komunity DEV1.

Víťaz turnaja získa úplne nový laptop OMEN by HP 15 a na divákov, ktorí prídu svojich favoritov podporiť osobne, čakajú skvelé herné darčeky od HP.

Notebook OMEN by HP 15: Menší a výkonnejší než kedykoľvek predtým

Najnovšia generácia notebooku OMEN by HP 15 dostala lepší hardvér a funkcie. Napriek tomu je teraz menší, prenosnejší a elegantnejší, takže umožní pohodlné hranie doma aj na cestách.

  • Výkonnejšie hardware: Dokonalý zážitok z hrania zaručí VR ready grafická karta NVIDIA® GeForce® GTX ™ 1070 vo variante MAX-Q. 8. generácia štvorjadrových alebo šesťjadrových procesorov Intel® Core ™ i + H-series a až 32GB DDR4-2666 RAM hravo zvládnu najnovšie herné tituly a ďalšie programy náročné na operačnú pamäť. Okrem toho je počítač dostupný s radom rôznych kombinácií úložísk vrátane SSD, HDD, SSD + HDD, alebo dokonca HDD + pamäť Intel® Optane ™ pre ešte rýchlejší ukladanie dát.
  • Lepšie chladenie: Dômyselne riešené chladenie dostalo u všetkých konfigurácií podobu väčších ventilátorov, trojfázového motora a fluidných ložísk znižujúcich trenie a zaručujúcich stálejšiu kontrolu rýchlosti ventilátorov. Prieduchy na zadnej a spodnej strane laptopu nasávajú studený vzduch, zatiaľ čo dva veľké ventilátory odvádzajú teplo zadnými rohmi von. Vybrané konfigurace majú navyše rozšírené spodné prieduchy pre lepšie prúdenie vzduchu.
  • Skvelý obraz aj zvuk: Dokonalý obraz prináša 15,6 palcový 144hz FullHD displej s technológiou NVIDIA G-SYNC™. Zvuk plný energie obstarávajú stereo reproduktory vyladené pomocou softvéru od Bang & Olufsen so samostatným zosilňovačom. Používatelia uprednostňujúci slúchadlá si užijú dokonalú simuláciu priestorového zvuku vďaka technológii DTS Headphone: X®.
  • Jednoduché vylepšovanie a flexibilita: Hardware môže užívateľ sám ľahko vylepšovať vďaka skrutkám s krížovou drážkou Phillips na spodnej strane laptopu a tiež rýchlemu prístupu k úložiskám a pamäte cez samostatný panel. Okrem toho nebude mať núdzu o porty. Ich široký výber je teraz umiestnený na zadnej strane počítača pre väčšiu slobodu pohybu, obzvlášť pre tých používateľov, ktorí používajú myš s káblom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.