Od teraz môžete hrať hry aj cez Facebook Messenger.

Messenger spúšťa podporu pre hranie hier popri chatovaní a jednu takú si hneď môžete vyskúšať. Ide o Doodle Draw, ktorej odkaz na stiahnutie pre Messenger nájdete pod článkom.

Hra sa bude spúšťať priamo z rozhrania tejto chatovacej aplikácie, no pred jej použitím si ju budete musieť najprv klasicky stiahnuť z Google Play. Hry určené pre tento komunikátor budú pravdepodobne označované s prívlastkom for Messenger.

DDM

Podľa slov Facebooku je toto ideálna platforma pre vývojárov. My dodávame, že Facebook si svojím krokom nemôže byť úplne istý a prakticky sa stále čaká, ako na otvorenú platformu zareagujú vývojári.

Rovnako tak je otázne ako zareagujú hráči – používatelia pôvodného konceptu Messengera. Nevýhodou týchto hier je, že parazitujú na pozvánkach iným používateľom. Ak ste chceli získať bonusy, museli ste „spamovať“ svojou požiadavkou vašich priateľov. Na toto okrem iného doplatila aj Zynga a niektorí pozvánky hromadne blokovali.

doodleplay

Facebook sa spolieha na sociálny aspekt a tak pri hre budete môcť vymieňať obsah s iným používateľom. Vy niečo nakreslíte, on niečo dokreslí atď. Toto by mohlo pomôcť udržať ďalšiu skupinu pri používaní Facebookového klienta na instant messaging.

Hru Doodle Draw môžete vyskúšať aj vo webovom prehliadači.

Stiahnutie pre AndroidiOS.

Zdroj: TechCrunch

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.