Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hra pre chytré zariadenia Pokémon Go v lete uchvátila milióny ľudí po celom svete. V slovenskej internetovej populácii ju však momentálne hrajú len 3 % z nich, hoci hru celkovo zaznamenalo takmer 80 % ľudí. Nemalé percento ľudí sa od hry v posledných mesiacoch odvrátilo: 7 % ich Pokémon Go hralo, ale teraz už nehrá. Ukázal to výskum spoločnosti Nielsen Admosphere Slovakia, ktorý bol realizovaný na vzorke päťsto respondentov zo slovenskej internetovej populácie staršej ako 15 rokov.

hrate-hru-pokemon-go_nowat

Svet v lete zaplavila fanúšikovská vlna Pokémon Go – hra pre chytré zariadenia, ktorá funguje na princípe rozšírenej reality. Výnimkou nebolo ani Slovensko, kde hru do dnešného dňa zaznamenalo 79 % ľudí. Počet tých, ktorí ju i v súčasnosti aktívne hrajú, je však pomerne nízky: medzi respondentmi výskumu sú ich 3 %, z toho 1 % tých, ktorí ju hrajú pravidelne a 2 % tých, ktorí sa hre venujú občas. Nepomer medzi znalcami a hráčmi Pokémon Go čiastočne pomáha vysvetliť určitá „sezónnosť“ tejto hry, teda jej špecifická atraktivita v konkrétnom období: 7 % respondentov už totiž hru stihlo od leta opustiť.

premyslate-o-tom-ze-hru-budete-hrat_nowat

Z tých, ktorí o Pokémon Go nepočuli, alebo počuli, ale zatiaľ ju nehrali, plánujú hru hrať iba 3 % ľudí, naopak 86 % sa nechystá hrať.

Značky: