Zdá sa, že dizajn skladataľnej novinky bude nakoniec veľmi pekný.

Do predstavenia dvojice skladateľných telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 zostávajú necelé dva mesiace, pričom v týchto dňoch sa začali vo väčšej miere na internete objavovať nové fotografie prvého z nich. Predstavenie tejto dvojice sa očakáva začiatkom júla v Paríži, a hoci o nových skladateľných telefónoch spoločnosti Samsung vieme takmer všetko, nedávna fotografia s detailom prednej steny Galaxy Z Fold6 odhalila pomerne hrubé rámiky.

Detail rámikov okolo displeja Galaxy Z Fold6Zdroj: IceUniverse
Detail rámikov okolo displeja Galaxy Z Fold6

Koncom pracovného týždňa však unikli ďalšie fotografie, z ktorých prvá potvrdzuje dizajnové zmeny pri fotoaparátoch, avšak dôležitejšia z nich sa objavila o deň neskôr. Najnovšia fotografia totižto zobrazuje celú prednú stenu modelu Galaxy Z Fold6. Zároveň sa zdá, že mierne vyvracia dizajnové nedostatky, ktoré naznačila fotografia s detailom hrubého rámika na prednej strane zariadenia. Vyzerá to v konečnom dôsledku tak, že pri pohľade na celú stranu pripravovanej “foldovej” novinky hrubé rámiky vôbec nevyzerajú až tak rušivo. 

Detail fotoaparátov Galaxy Z Fold6Zdroj: Anthony
Detail fotoaparátov Galaxy Z Fold6

Zároveň sa očakáva, že vonkajší displej bude mať uhlopriečku 6,3 palca, avšak už s novým pomerom strán 22 : 9. Displej tak bude o niečo širší a nižší ako pri modeli Galaxy Z Fold5, čo naznačuje aj nová fotografia nižšie.

Porovnanie Galaxy Z Fold5 vs. Galaxy Z fold6Zdroj: IceUniverse
Porovnanie Galaxy Z Fold5 vs. Galaxy Z Fold6

Jedno je však isté, nový Galaxy Z Fold6 bude mať hranatejší dizajn, pripomínajúci Samsung Galaxy S24 Ultra. Medzigeneračne by sa mal tak tento model už zaobísť bez zaobleného dizajnu v štýle svojich predchodcov. Je pritom vidieť, že Fold6 dospel aj po dizajnovej stránke a po boku modelov Galaxy S Ultra sa zaradí na vrchol ponuky spoločnosti Samsung.

Spolu so skladateľnými smartfónmi  Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 by mali byť predstavené aj ďalšie veľmi zaujímavé zariadenia, vrátane inteligentných hodiniek série Galaxy Watch7 s úplne novým modelom Galaxy Watch Ultra a prsteňom Galaxy Ring.

Zdroj: GSMArena 1, 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.