Padol aj nový rekord.

Huawei pred pár hodinami predstavil modely Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+, vrátane verzie Porsche Design Mate 40 RS. Portál horúcu novinku už podrobil detailnému testu fotoaparátov a zaradil ho rovno na prvé miesto rebríčka. Novinka tak poráža doterajšieho víťaza Xiaomi Mi 10 Ultra. 

Huawei Mate 40 Pro DxOMark

Mate 40 Pro dosiahol v teste fotografie 140 bodov, čo je nový rekord v rámci hodnotení portálu DxOMark. Testerov fotoaparát zaujal predovšetkým veľmi širokým dynamickým rozsahom pri všetkých úrovniach osvetlenia, a to aj vo veľmi náročných podmienkach. 

Huawei Mate 40 Pro DxOMark

Fotografia z hlavného fotoaparátu, Zdroj: DxOMark

Fotoaparát tiež ponúka dobrý kompromis medzi textúrou a šumom, ako aj dobré detaily pri všetkých úrovniach osvetlenia. Automatické zaostrovanie pri hlavnom fotoaparáte je presné a bez oneskorenia, zatiaľ čo režim portrétu vytvára prirodzene vyzerajúci bokeh efekt. Vynikajúce je aj farebné podanie. 

Huawei Mate 40 Pro DxOMark

Fotografia z teleobjektívu, Zdroj: DxOMark

Huawei Mate 40 Pro DxOMark

Ultraširokouhlá fotografia, Zdroj: DxOMark

V oblasti videa Mate 40 Pro dosiahol hodnotenie na úrovni 116 bodov. Rovnako boli dosiahnuté výborné výsledky, ktoré sú sprevádzané dobrými detailmi a nízkou úrovňou šumu vo všetkých situáciách. 

Farby sú prirodzené, automatické vyváženie bielej farby funguje dobre, automatické zaostrovanie je rovnako presné a rýchle. Pochvalu si zaslúži aj stabilizácia videa, ktorá je veľmi dobrá a vytvára filmový efekt. 

Huawei Mate 40 Pro DxOMark

Selfie fotografia, Zdroj: DxOMark

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 40 Pro: Fotoaparát a vylepšená videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.