Ešte pred predstavením nástupcu modelu Huawei P10.

Huawei v posledných týždňoch otvorene hovorí o nových službách, ktoré pripravuje pre používateľov jeho zariadení. Pred mesiacom oznámil, že v prvom kvartáli budúceho roka spustí v Európe svoj vlastný AppStore. V ňom sa nachádza aj slovenská navigácia Sygic. A najnovšia nadstavba EMUI 8.0 naznačuje, že Huawei tiež pripravuje vlastné cloudové riešenie pre zálohovanie telefónu a fotografií, resp. ich synchronizáciu naprieč zariadeniami. Tak, ako to má Apple a Samsung. Pri snahe o aktiváciu funkcie vám však telefón aktuálne oznámi, že Huawei Cloud zatiaľ nie je dostupný v našom regióne.

Na dnešnom stretnutí s novinármi však Martin Pipek zo spoločnosti Huawei prezradil, že obe nové funkcie budú dostupné na Slovensku a v Českej republike na jar 2018. Na našu otázku, či budú predstavené spoločne s nástupcom modelu Huawei P10 odpovedal, že tieto funkcie prídu ešte pred predstavením novej vlajkovej lode.

Jedna z noviniek – Huawei prináša svoj vlastný cloud. Na Slovensku však nefunguje pre účely zálohy telefónu a fotiek. Táto funkcia by mala u nás pribudnúť na jar 2018

V obchode Huawei AppStore by mali byť dostupné iba tie najlepšie aplikácie, ktoré spĺňajú prísne štandardy hodnotenia. Prínosom by malo byť aj to, že Huawei AppStore bude obsahovať aplikácie, ktoré využívajú neurónovú jednotku procesora Kirin 970 a sú tak optimalizované/vylepšené pre vlajkové lode Huawei so spomenutým procesorom.

Cloud, ako už bolo spomenuté, umožní zálohovanie telefónu do cloudu a jeho jednoduchšie obnovenie v ďalšom Huawei zariadení. Takisto bude možné zálohovať a synchronizovať fotky naprieč rôznymi Huawei zariadeniami.

Prečítajte si aj:

Huawei spustí v prvom kvartáli 2018 vlastný AppStore v Európe

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit