Huawei sa vo Veľkej Británii snaží o rozvoj a zavedenie 5G siete pod vlastnou réžiou. Otázne je, či mu to tamojšia vláda umožní.

Čínsky technologický gigant Huawei otvoril v Londýne inovačné a zážitkové centrum zamerané na 5G. Svojou aktivitou zintenzívňuje úsilie o podporu siete novej generácie. Na informáciu upozornil portál TechRadar.

Návštevníkom centra ponúka Huawei možnosť vyskúšať si 5G aplikácie, vrátane virtuálnej a rozšírenej reality či nové inovácie v priemysle. Centrum umožní bližšiu spoluprácu s britskými podnikmi a ukáže potenciál využitia 5G siete v súkromnej aj podnikateľskej sfére. 

Nová 5G sieť vie napomôcť v rozvoji aj odvetviam ako zdravotníctvo a výroba. Huawei doteraz podpísal 60 obchodných kontraktov v oblasti 5G, vrátane štyroch mobilných operátorov vo Veľkej Británii.

Budúcnosť 5G siete od spoločnosti Huawei je však v Spojenom kráľovstve v ohrození kvôli tlakom zo Spojených štátov. Huawei poprel akékoľvek obvinenia z protiprávneho konania, avšak Washington nepredložil žiadny dôkaz o nelegálnom postupe. Zákaz je aktuálne málo podporovaný z obáv pred navýšením nákladov a poklesom rozvoja inovácií.

Huawei má mať vo Veľkej Británii zákaz prístupu k základnej 5G siete, ale nie k rádiovým vlnám. Tým by sa zároveň zachoval status quo. Očakáva sa však, že premiér Boris Johnson bude nasledovať vedúce postavenie Spojených štátov.

Zdroj náhľadovej fotografie: TechRadar

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Huawei pracuje na novom vlajkovom čipsete, ktorý prevalcuje konkurenciu: Kirin 1020 ponúkne až o 50 % vyšší výkon ako predchodca

Značky: