Na trh príde v prvej polovici 2021.

Kórejský portál TheElec zverejnil prvé informácie o pripravovanej vlajkovej lodi Huawei P50, ktorá by mala byť oficiálne predstavená v prvej polovici roka 2021. Predpokladáme, že by sa tak malo stať na jar, približne koncom marca – tak tomu bolo aj v prípade modelov P30 a P40.

TheElec tvrdí, že LG a Samsung aktuálne vyrábajú OLED displeje, ktoré budú použité v smartfónoch radu P50. Zároveň sa spomína aj procesor Kirin 9000, ktorý by mal poháňať pripravovanú vlajkovú loď.

Uvedené informácie by neboli za bežných okolností prekvapujúce. Huawei však čelí obmedzeniam zo strany USA, ktoré mu výrazne komplikujú výrobu telefónov, pretože je limitovaný z hľadiska komponentov. A aj v tejto súvislosti sa spomínalo, že smartfóny Huawei Mate 40 budú posledné vlajkové lode s procesormi Kirin.

Ak sú teda informácie portálu TheElec pravdivé, potom si Huawei dokázal ušetriť zásobu procesorov Kirin 9000, ktoré tak použije aj v telefónoch radu P50. V súvislosti s pripravovanými vlajkovými loďami sa v minulosti špekulovalo, že Huawei by mohol využiť procesory od Qualcommu. Táto firma však môže čínskemu výrobcovi momentálne predávať iba svoje 4G procesory.

Zdroj: TheElec

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 40 Pro: Fotoaparát a vylepšená videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit