Smartfónov série P60 by sme sa mali dočkať 23. marca.

Huawei pripravuje uvedenie telefónov radu P60. Predstavené by mali byť tri modely – P60, P60 Pro a P60 Ultra. Novinky by mali tradične lákať svojou fotografickou výbavou a to, ako budú fotiť, naznačuje fotografia, ktorú zverejnil na sociálnej sieti weibo Richard Yu, riaditeľ spotrebiteľskej divízie Huawei.

Zdieľaná fotografia prezentuje schopnosti nového teleobjektívu, ktorý je vo výbave modelu Huawei P60 Pro (a možnože aj vo výbave P60 Ultra). Ide o 64 Mpx senzor OmniVision OV64B s 3,5× optickým priblížením a RYYB filtrom, ktorý Huawei prvýkrát použil v hlavnom fotoaparáte v smartfónoch P30.

Fotografia zaujme najmä tým, že detailne a ostro zachytáva aj Mesiac na pozadí, ale aj objekt na popredí. Fotoaparáty v smartfónoch majú s takýmito scénami veľký problém a Mesiac na pozadí je obvykle rozmazaná biela škvrna. Výnimkou sú fotografie, ktoré zachytávajú iba Mesiac samotný.

Dá sa predpokladať, že Huawei P60 Pro si s touto scénou poradil nielen vďaka zlepšenému hardvéru teleobjektívu, ale aj vďaka novej technológii spracovania obrazu, ktorá sa nazýva Huawei XMAGE 2.0 a mala by debutovať spoločne s P60 Pro. Prvá generácia tejto technológie prišla s telefónom Mate 50 Pro.

Smartfóny radu Huawei P60 by mali byť predstavené 23. marca pre čínsky trh. Spoločne s nimi vraj Huawei oznámi aj skladateľný smartfón Mate X3, hodinky Watch 4 (Pro), fitnes náramok Band 7 a slúchadlá FreeBuds 5.

Huawei P60 Pro príde o pár dní: Takto fotí jeho teleobjektívZdroj: weibo
Huawei P60 Pro príde o pár dní: Takto fotí jeho teleobjektív

Zdroj: weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit