Huawei na výstave IFA v Berlíne prezradil oficiálny dátum predstavenia série Mate 20.

Keďže model Mate 20 Lite sa predstavil o niečo skôr a dostal sa aj na náš redakčný stôl, tak na októbrové uvedenie čaká už iba dvojica zariadení. Mate 20 a 20 Pro budú poháňané najnovšou generáciou čipsetov Huawei Kirin 980. Sľubovaná je vyššia inteligencia a samozrejme aj výkon.

Na oficiálnej pozvánke je čipset Kirin 980 cielene umiestnený v hornej časti smartfónu v mieste určenom pre fotoaparát. To naznačuje zaujímavé štvorcové rozloženie, ktorého súčasťou je aj blesk.

Kirin 980 je prvým 7 nm čipsetom na svete. Huawei sľubuje 46 % navýšenie rýchlosti a až 178 % výkonnejšie GPU. Celkové zvýšenie výkonu sa odhaduje na 37 %. Nové telefóny Mate 20 budú mať LTE modem CAT 21. Ten môže dosahovať prenosovú rýchlosť dát až 1732 Mb / s.

Pri pohľade na zadnú stenu Mate 20 a 20 Pro je možné predpokladať, že budú mať rovnaké zloženie fotoaparátov, ako mala P20 Pro (40 Mpx + 20 Mpx B / W + 8 Mpx). Tentokrát v novom štvorcovom usporiadaní vrátane LED blesku. Očakávame, že tretí smartfón by sa predsalen mohol ešte v októbri predstaviť. Rodinu Mate 20 by tak doplnil aj zástupca luxusnej edície Porsche.

Huawei láka na štvorcové zoskupenie fotoaparátov a blesku

Oficiálne predstavenie zástupcov Mate 20 sa bude konať 16. októbra v Londýne. S istotou už teraz môžeme povedať, že v tento deň sa bude rozhodne na čo pozerať a Huawei bude mať pripravené zaujímavé novinky.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Oneplus 6 vs. Honor Play vs. Samsung Galaxy S9+

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.