Do hry o kráľa virtuálnej reality vstupuje nový hráč a je ním Huawei.

Dalo sa to konečne aj čakať, možno sme to aj očakávali na londýnskom predstavení Huawei P9. Huawei tak však urobil až na predstavení telefónu P9 a P9 Plus v Šanghaji. Okuliare pre virtuálnu realitu sa na prvý pohľad podobajú na okuliare Gear VR od Samsungu. Najnovší prírastok má označenie Huawei VR.

HuaweiVR2_nowat

Aj v tomto prípade sa do okuliarov vkladá telefón, je tu držiak na hlavu a navigácia sa realizuje pomocou dotykového snímača. Je to naozaj veľmi podobné riešenie ako je v prípade Gear VR. Huawei však uvádza, že toto sú okuliare, ktoré ako prvé podporujú aj 360° zvuk a to s príslušnými slúchadlami. Okuliare budú kompatibilné s telefónmi P9 a Mate 8 a využijú ich rozlíšenie 1080p.

HuaweiVR3_nowat

Huawei VR sú tiež prepojené na obchod s tonami videí, 360° videí, hrami, panoramatickými obrázkami a prechádzkami v prírode a v mestách. Huawei v Šanghaji neoznámil dostupnosť ani ceny týchto okuliarov.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.