Do uvedenia noviniek zostáva iba niekoľko dní.

Spoločnosť Huawei pred pár dňami oficiálne potvrdila, že 6. septembra predstaví novú sériu Mate 50. Stane sa tak iba jeden deň pred uvedením novej generácie iPhone 14. Takto krátko pred predstavením sa o troch hlavných novinkách série Huawei Mate 50 rozrozprával aj generálny riaditeľ spoločnosti Richard Yu .

V prvom rade sa budeme môcť podľa jeho slov čoskoro pozrieť aj na schopnosti nového obrazového systému XMAGE, ktorý bude exkluzívny pre rad Mate 50. Ide o vlastný systém spoločnosti Huawei na spracovanie obrazu, pri ktorom spoločnosť využila všetky doterajšie skúsenosti v tejto oblasti. Bude teda celkom zaujímavé sledovať, ako sa Huawei pri mobilných fotoaparátoch popasuje s absenciou značky Leica. Systém XMAGE je údajne založený na vlastnom NPU spoločnosti Huawei.

Richard Yu, šéf mobilnej divízie Huawei

Ďalšou novinkou je technológia, ktorá „prerazí oblohu smerom nahor„. Na základe tohto sloganu sa tak zdá, že pôjde o satelitnú komunikáciu, ktorá sa môže využívať na núdzové textové služby. Táto funkcia by sa mala údajne objaviť aj pri modeloch série iPhone 14.

Veľmi dôležitou novinkou pri modelovom rade Huawei Mate 50 bude aj nový systém HarmonyOS 3. Jednou zo zaujímavých noviniek je aj schopnosť telefónu zachovať si obmedzenú funkčnosť aj po vybití batérie. Neoficiálne správy tvrdia, že aj pri vybitom telefóne by malo fungovať NFC, čo je praktické vtedy, keď potrebujete pomocou tejto technológie napríklad platiť, alebo použiť inú podporovanú funkciu.

Po vybití batérie by sa malo dať údajne aj pár minút telefonovať. Zdá sa tak, že telefón sa pre využívanie tejto možnosti vypne o niečo skôr, aby v batérii zostala ešte potrebná energia pre vybrané funkcie.

Dôležité informácie o Huawei Mate 50 sa dočítate aj v článku nižšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.