Nová generácia smartfónov od Apple bude predstavená už 7. septembra.

To znamená, že spoločnosť z Cupertina nám novú sériu iPhone 14 predstaví už budúci týždeň. Je tak pomerne zaujímavé, že iba pár dní pred jej uvedením sa začína objavovať ďalšia várka únikov, ktorá mierne zamiešala kartami. Týka sa jednej z najväčších dizajnových zmien iPhonov za ostatné roky – nového duálneho “výrezu” modelov iPhone 14 Pro a 14 Pro Max. Teraz sa aj vďaka portálu GSMArena dozvedáme spôsob jeho fungovania.

Zdroj tvrdí, že dva výrezy sa budú pri týchto modeloch zobrazovať ako jeden s použitím neosvetlených pixelov displeja. Softvér bude zároveň určovať, kedy sa pixely Amoled displeja medzi výrezmi rozsvietia alebo zhasnú. Hoci pôvodná správa pochádza od neznámeho zdroja, tak začína sa vo veľkej miere šíriť aj čínskymi sociálnymi sieťami. Údajne pochádza priamo od zamestnancov Foxconnu, ktorí iPhone 14 Pro vyrábajú. 

Tim Cook vo Foxconne
Tim Cook zo spoločnosti Apple vo Foxconne

K tejto správe sa pridáva aj informácia o tom, že plocha medzi výrezmi bude vyhradená aj na zobrazovanie ukazovateľov súkromia, ktoré prišli s iOS 14. Táto vyhradená oblasť tak bude aktívne informovať, kedy sa používa mikrofón alebo fotoaparát. V konečnom dôsledku to zabezpečí aj viac miesta v stavovom riadku pre ďalšie informácie. 

Portál 9to5Mac dodáva, že aplikácia fotoaparátu by mala mať tiež zmenené rozloženie, ktoré presunie niektoré ovládacie prvky do hornej časti obrazovky. Malo by ísť o blesk a tlačidlo Live Photo. Tie sa budú teraz nachádzať priamo v stavovom riadku, pričom ostatné nastavenia budú umiestnené priamo pod výrezmi.

iPhone 14 ProZdroj: GSMArena
iPhone 14 Pro

skoršie správy nám naznačili funkcie jednotlivý výrezov – kruhový otvor by mal obsahovať osvedčené Face ID. V druhom module sa bude nachádzať selfie fotoaparát a infračervený objektív Face ID. Hoci obsah nového úniku má logický základ, tak je ho potrebné brať s rezervou.

Všetko podstatné sa dozvieme už o pár dní počas Apple Eventu, ktorý začne 7. septembra o 19:00.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.