Čínsky výrobca opäť potvrdzuje, že vie vyrábať kvalitné audio produkty.

Huawei je na našom trhu známy predovšetkým svojimi smartfónmi, avšak vo svojom portfóliu má aj ďalšie produkty, ktoré majú atraktívny pomer cena/výbava a navyše špičkový dizajn. Mám na mysli primárne slúchadlá Huawei FreeBuds či inteligentné hodinky Huawei Watch GT. A najnovšie môžem do tohto segmentu zaradiť aj Bluetooth reproduktor Huawei Sound Joy.

Huawei už v minulosti uviedol na trh niekoľko prémiových reproduktorov, avšak Sound Joy je prvý model, ktorý prichádza aj na slovenský trh. Nerátam niekoľko kompaktných Bluetooth reproduktorov, ktoré sa predávali aj u nás. Sound Joy je z hľadiska kvality spracovania a reprodukcie zvuku na úplne inej úrovni.

Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Sound Joy

Dizajnom neprekvapí

Sound Joy dizajnom neprekvapí. Valcovitý dizajn je dobre známy aj od konkurenčných výrobcov a výborne funguje aj v tomto prípade. Reproduktor pôsobí na pohľad kvalitne a prémiovým dojmom. Pozornosť púta veľký nápis HUAWEI a takisto aj veľké tlačidlá na reguláciu hlasitosti.

Okrem nich sa na tele nachádzajú tlačidlá na Bluetooth konektivitu, zapnutie/vypnutie reproduktora, spustenie/pozastavenie prehrávania hudby, aktiváciu hlasového asistenta či spárovanie s druhým reproduktorom Sound Joy a počúvanie hudby v stereo režime.

Huawei reproduktor má odolnosť voči vode na úrovni IP67, vďaka čomu je ideálny aj na vonkajšie párty (nielen) pri bazéne. A na tento účel je aj výborne vybavený z hľadiska maximálnej hlasitosti reprodukcie zvuku, ale k tomu sa ešte dostanem. Sound Joy má rozmery 202 × 73 × 73 mm a hmotnosť 680 gramov. Tieto rozmery sú navrhnuté tak, aby ste si ho mohli so sebou zobrať aj pri bicyklovaní (zmestí sa do držiaka na fľašu) a jeho nosenie uľahčuje aj zabudovaná šnúrka.

Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Sound Joy

Hlasná a kvalitná reprodukcia zvuku

Huawei Sound Joy ma počas testovania potešil hlasnou a kvalitnou reprodukciou zvuku. Tú zabezpečujú dva zabudované reproduktory – 20 W reproduktor s rozmermi 50 × 75 mm a 10 W výškový reproduktor s rozmermi 19 × 19 mm. Tieto reproduktory dopĺňajú dva pasívne žiariče.

Huawei vyrobil Sound Joy v spolupráci s firmou Devialet. Bez ohľadu na to, či túto spoluprácu vnímate ako čistý marketing, treba uznať, že kvalita reprodukcie zvuku je výborná vzhľadom na veľkosť a kompaktný formát reproduktora. A takisto poteší aj maximálna hlasitosť – tento reproduktor dokáže ozvučiť aj veľkú miestnosť či malú halu. A pokiaľ spárujete dva reproduktory do stereo režimu, získate poriadnu výbavu na párty.

Sound Joy má prednastavený režim Hi-Fi. V aplikácii Huawei AI Life si môžete zvoliť aj režim Vokály a Devialet, prípadne si zmeniť intenzitu basov. Prednastavený režim Hi-Fi ponúka rovnomerné podanie basov, stredov a výšok a pre mnohých používateľov bude tou najlepšou voľbou pri počúvaní hudby.

Režim Vokály je vhodný na počúvanie podcastov, nakoľko zvýrazňuje výšky a výrazne potláča stredy aj basy. Režim Devialet predstavuje režim, ktorému buď prídete na chuť alebo nie. Subjektívne som preferoval, že upravil ekvalizér tak, aby boli o niečo zreteľnejšie vokály pri zachovaní ostatných zložiek. Niekomu sa však nemusí páčiť, že celková dynamika je o niečo menej výrazná a priestorová v porovnaní s Hi-Fi režimom.

Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Sound Joy

Obmedzenia aplikácie Huawei AI Life

Bez ohľadu na to, či budete preferovať režim Hi-Fi alebo Devialet, dostanete kvalitný zvuk, ktorý svojou hlasitosťou výrazne prevyšuje to, čo by som očakával od takto kompaktného reproduktora. K dispozícii je aj nastavenie intenzity basov. Bohužiaľ, na všetky zmeny nastavení je potrebné použiť aplikáciu Huawei AI Life, a práve tá podľa mňa predstavuje slabinu tohto reproduktora.

Dôvod je ten, že AI Life pre iOS nepodporuje reproduktor Sound Joy. V prípade Android telefónov inej značky, ako je Huawei, je potrebné stiahnuť si túto aplikáciu manuálne z oficiálneho webu Huawei, pretože verzia v obchode Google Play je zastaraná.

A aby toho nebolo málo, pokiaľ chcete nastaviť Sound Joy cez AI Life, musíte sa prihlásiť do Huawei účtu, alebo si ho vytvoriť. Práve toto mi prekáža, nakoľko slúchadlá FreeBuds môžete nastavovať cez AI Life aj bez nutnosti prihlásiť sa/vytvoriť si Huawei účet. A je to škoda, pretože Sound Joy je skvelý reproduktor. Avšak podmieniť jeho úplné využitie vytvorením Huawei účtu je trochu nešťastné riešenie.

Huawei Sound Joy: Aplikácia Huawei AI LifeZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Huawei Sound Joy: Aplikácia Huawei AI Life

Nabije sa rýchlo, poteší svetelnými efektami

Huawei Sound Joy má 8800 mAh batériu a podporuje až 40 W rýchle nabíjanie. To je na pomery Bluetooth reproduktorov nevídané. Výdrž dosahuje až 26 hodín na jedno nabitie. Je však škoda, že reproduktor neumožňuje reverzné nabíjanie. Táto vlastnosť by našla v niektorých situáciách využitie.

Sound Joy môžete používať v režime na výšku alebo naležato. Osobne som ho používal na výšku a vtedy naplno vyniknú aj svetelné efekty, ktoré generuje LED pásik v hornej časti reproduktora. K dispozícii je niekoľko typov svetelných efektov, môžete sa medzi nimi prepínať v aplikácii Huawei AI Life.

Reproduktor využíva Bluetooth 5.2 konektivitu, podporuje audio kodeky SBC a AAC. Vo výbave je tiež NFC pre rýchle párovanie a 3 mikrofóny pre účely telefonovania a používania hlasových asistentov z pripojeného telefónu.

Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Sound Joy

Verdikt

Huawei Sound Joy je kvalitný Bluetooth reproduktor, ktorý ma potešil kvalitou spracovania, kompaktnosťou a takisto aj výbornou a najmä hlasnou reprodukciou zvuku. Tento moderný Bluetooth reproduktor ponúka všetky funkcie, ktoré by som očakával od zariadenia tohto typu.

Škoda len, že úplný potenciál reproduktora využijete iba v kombinácii s mobilnou aplikáciou Huawei AI Life, ktorá tento reproduktor podporuje iba v Android verzii a iba za predpokladu, že sa prihlásite do svojho Huawei konta, resp. si ho vytvoríte.

Bez ohľadu na to, Sound Joy ponúka skvelý pomer cena/výbava.

Cena: 119 eur

Zapožičal: Huawei

  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
  • Huawei Sound JoyZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

Páči sa nám

  • ✓ celková kvalita spracovania
  • ✓ výborný a najmä hlasný zvuk
  • ✓ pomer cena/výbava
  • ✓ dlhá výdrž a rýchle nabíjanie
  • ✓ odolnosť IP67
  • ✓ dá sa použiť aj na telefonovanie

Nepáči sa nám

  • ✕ plný potenciál využijete iba pomocou aplikácie Huawei AI Life a tú si v prípade Android verzie treba stiahnuť z oficiálneho webu Huawei
  • ✕ nastavenie reproduktora cez AI Life vyžaduje vytvorenie/prihlásenie sa do Huawei účtu

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit