Po piatich úspešných rokoch v Google a 3,5 ročnej anabáze v Xiaomi, Hugo Barra opäť mení svoje pôsobisko.

40 ročný rodák z brazílskeho Belo Horizonte, ktorý pracoval ako viceprezident už u dvoch technologických gigantov, mieri k tretiemu. Vracia sa do Silicon Valley potom, čo sa mu podarilo čínsku spoločnosť Xiaomi dostať do kategórie celosvetovo uznávaných high–tech firiem. Vo Facebooku bude mať na starosti sekciu virtuálnej reality. Informoval o tom Mark Zuckerberg prostredníctvom sociálnych sietí.

Som nadšený, že Hugo Barra sa stáva súčasťou Facebooku, ako riaditeľ divízie virtuálnej reality, vrátane Oculus tímu. Hugo zdieľa moje presvedčenie, že virtuálna a rozšírená realita bude čoskoro zásadnou platformou. Umožní nám objavovať nové veci a byť kreatívnejšími, ako doposiaľ. Hugo nám túto budúcnosť pomôže vybudovať a som veľmi rád, že ho mám vo svojom tíme„, píše Zuckerberg vo svojom príspevku.

Facebook sa už dlhšiu dobu zaujíma o progresívnu oblasť virtuálnej reality, čo bolo dôvodom akvizície firmy Oculus v roku 2014. Jeden z najžiadanejších manažérov súčasnosti by mal byť posledným článkom do skladačky, ktorá má v blízkej budúcnosti priniesť virtuálnu a rozšírenú realitu medzi masy. Nechajme sa prekvapiť, ako sa mu bude dariť v porovnaní s konkurentmi ako Daydream či HoloLens.

Zdroj: Business Insider