V budúcnosti sa môže klásť veľký dôraz na celkový pôžitok.

To aspoň naznačuje 3D prehliadka stanicou Hyperloopu, ktorú vytvorila holandská Technická univerzita. Pravdepodobne bude ešte chvíľu trvať, pokým týmto spôsobom začnú ľudia aj skutočne cestovať, ale súťažný tím z holandskej univerzity poskytuje už teraz detailný pohľad na budúcnosť.

Tím z holandskej Technickej Univerzity z Delft prichádza s pútavou prehliadkou nielen stanice, ale aj s panoramatickým zážitkom zo samotného cestovania dopravnou kapsulou Hyperloop.

Jeden z konceptov kapsule Hyperloop

Univerzita spojila svoje sily so spoločnosťou INDG a grafickým štúdiom AltSpace pre vytvorenie jedinečného 3D zážitku. Výsledné video vykresľuje celkový dizajn kapsule z vonkajšej aj vnútornej strany, ako aj víziu tímu, ako by mohla stanica Hyperloop vyzerať. Pre dosiahnutie čo najrealistickejšieho dojmu, bola do videa vložená aj infografika a navigačné značenia.

Tím z delftskej Technickej univerzity získal už počas roka 2017 pri svojej premiérovej účasti v súťaži SpaceX Hyperloop Pod Competiton, hneď prvé miesto. Tento rok to bude už po tretíkrát čo sa holandská univerzita tejto súťaže zúčastní, pričom ich skutočná kapsula bude musieť dosiahnuť v testoch čo najrýchlejšiu rýchlosť z celkových 20 pokusov. Testovanie prebieha v plne uzavretej testovacej dráhe SpaceX.

Aj keď do spustenia ostrej prevádzky pravdepodobne zostáva ešte niekoľko rokov, už teraz sa môžeme domnievať, že v skutočných kapsulách, ako aj samotnej stanici sa nebude využívať toľko dreva, ako môžeme vidieť vo videu. Ibaže by sme sa mýlili. Dovtedy si môžeme pozrieť inšpiratívne video:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.