Ponúkne bohaté možnosti personalizácie.

Xiaomi iba pred pár hodinami oficiálne potvrdilo, že nadstavba MIUI končí. Nahradiť ju má HyperOS, teda nadstavba, ktorá bude debutovať už o niekoľko dní so sériou Xiaomi 14. Pokým spočiatku bude dostupná iba pre čínsky trh, tak v priebehu budúceho roka sa rozšíri do ďalších regiónov. Hoci v názve nadstavby sa nachádza slovo Hyper v spojení s OS, tak stále ide o nadstavbu, ktorá bude fungovať nad systémom Android.

Táto snaha Xiaomi očividne úzko súvisí aj s odvážnymi plánmi do budúcnosti. Spoločnosť nové používateľské rozhranie pravdepodobne prispôsobila do takej miery, aby mohla v budúcnosti čoraz častejšie aktualizovať oveľa väčší počet modelov. Krátko po zverejnení prvých informácií o nadstavbe HyperOS sa na internete objavili aj snímky obrazovky, ktoré ešte lepšie približujú zámer spoločnosti Xiaomi. O ňom však viac prezradí už koncom októbra počas predstavenia série Xiaomi 14.

Na základe dostupných informácií je vidieť, že Xiaomi ponúkne oveľa viac možností prispôsobenia uzamknutej obrazovky s novými typmi šablón, hodinami, možnosťami písma a widgetov a detailnejším prispôsobením tapety. Aj napriek tomu, že na prvý pohľad ide o kópiu MIUI, tak nové ovládacie centrum prichádza s prehľadnejším vzhľadom v porovnaní s aktuálnym používateľským rozhraním.

Aj napriek tomu, že snímky obrazovky boli zverejnené už teraz, tak do oficiálneho vydania HyperOS sa môže dizajn jednotlivých prvkov rozhrania ešte mierne zmeniť. Predstavenie série Xiaomi 14 s novým HyperOS sa očakáva už 27. októbra. Zdá sa, že sa máme na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.