Prvé odkazy na modelový rad Google Pixel 9 už sú na svete.

Spoločnosť Google každý rok predstavuje niekoľko smartfónov pod vlastnou značkou. Označuje ich ako Pixel, pričom len nedávno sa predstavil modelový rad Pixel 8. Veľkú pozornosť na seba teraz strháva pripravovaný Pixel 8a ako lacnejšia alternatíva k smartfónom, pričom jeho predstavenie prebehne počas konferencie Google I / O v máji. Okrem tohto smartfónu však už spoločnosť Google pripravuje ďalší rad smartfónov, ktorý bude označený číslovkou deväť.

Séria smartfónov Google Pixel 9 je síce ešte ďaleko od svojho predstavenia, no na smartfónoch sa už starostlivo pracuje. Naznačuje to aj posledná referencia na tieto modely v aplikácii Google, ktorá potvrdzuje, že výrobca už modely optimalizuje aj po softvérovej stránke.

Séria Pixel 9 v referencii aplikácie

Predstavenie série smartfónov Google Pixel 9 sa očakáva v treťom kvartáli 2024. Počkáme si teda ešte pár mesiacov, kým uvidíme trojicu smartfónov v ich plnej kráse. Google však už pracuje na tom, aby prispôsobil aplikácie aj pre tieto modely, čo bolo možné vidieť aj v poslednej beta verzii aplikácie Google. Ide o verziu 15.14.34.29 a na tieto odkazy sa môžete pozrieť na snímke nižšie.

Referencia na model Pixel 9Zdroj: androidauthority.com
Referencia na model Pixel 9

Referencie sa pravdepodobne spájajú s Google Asistentom, pričom odkaz na tieto modely dokazuje, že výrobca už na telefónoch pracuje. Ako to je už zvykom, odhalenie modelov očakávame v októbri 2024, pričom dátum sa dozvieme neskôr v priebehu roka. Zatiaľ však máme k dispozícii informácie o zložení smartfónov, ktoré bude iné ako počas posledných rokov.

Google totiž plánuje obnoviť označovanie telefónov ako XL, pričom štandardné verzie telefónov budú konštrukciou menšie. Výrobca tak plánuje vyhovieť fanúšikom kompaktných modelov, pretože základný Pixel 9 a tiež Pixel 9 Pro budú menšie. Ak by ste chceli siahnuť po väčšom smartfóne, museli by ste si zvoliť Pixel 9 Pro XL. Dobrou správou navyše je, že s modelom Google Pixel 8a plánuje výrobca rozšíriť oficiálnu distribúciu telefónov aj na Slovensko a do okolitých krajín. Séria smartfónov Pixel 9 teda bude pravdepodobne oficiálne dostupná aj u nás.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.