Technológie pre modelový rad SYMFONISK dodala spoločnosť Sonos.

Spoločnosť Ikea oficiálne predstaví svoj reproduktor až počas apríla, ale to jej vôbec nebráni tomu, aby nám ponúkla malú ochutnávku a prvý pohľad na tento “kúsok” nábytku. Je jasné, že reproduktor bude veľmi ovplyvnený dizajnérmi z Ikea a bude tak zapadať do celkovej koncepcie výrobcu.

Vyhotovenie reproduktora dokonale zapadne do švédskeho dizajnu a v kombinácii textílie a preglejky bude na nerozoznanie od tradičných dekorácii Ikea. Spoločnosť dokonca naznačuje, že by reproduktor mohol slúžiť aj ako nástenná polica, aj keď táto možnosť nie je najlacnejšia k využívaniu.

Stále existuje mnoho neznámych parametrov a charakteristík. Napríklad nepoznáme kvalitu zvuku a cenu, hoci ich možná kompatibilita s ostatnými inteligentnými zariadeniami IKEA naznačuje, že sa nemusí jednať o základný model a môžeme očakávať určitú dávku prémiovosti.

Predstavenie reproduktora sa bude konať 9. apríla a až vtedy sa dozvieme, na čom Ikea a Sonos už dlhší čas spolupracovali. Upozorňujeme, že SYMFONISK nebude dostupný skôr ako v auguste, takže na reálne skúsenosti si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Xiaomi a IKEA vytvorili silné partnerstvo: Inteligentná domácnosť nadosah

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.