Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Znečistenie ovzdušia je vážny problém. Všeobecne rozšíreným mylným názorom je, že znečistený vzduch sa nachádza najmä vonku, nie vnútri, a že naše domovy sú bezpečnou oázou. V skutočnosti to môže byť úplne inak. Ako si však čistotu vzduchu v domácnosti overiť?

IKEA prichádza s novým snímačom kvality vzduchu VINDRIKTNING, ktorý ľuďom umožní získať prehľad o tom, aký vzduch doma dýchajú. Svoje miesto v produktovom portfóliu našiel hneď vedľa nedávno uvedenej čističky vzduchu FÖRNUFTIG.

Snímač kvality vzduchu VINDRIKTNING sme vyvinuli, aby ľudia mohli merať množstvo čiastočiek vo vzduchu v interiéri, a aby vedeli, či je ich hladina dobrá, priemerná alebo nie dobrá,“ hovorí Henrik Telander z IKEA of Sweden, ktorý je zodpovedný za vývoj tohto výrobku. „Ľudia môžu snímač VINDRIKTNING položiť na rôzne miesta v domácnosti. Bude užitočnou pomôckou sám o sebe, alebo môže dopĺňať čističku vzduchu FÖRNUFTIG.“

Snímač kvality vzduchu VINDRIKTNING je určený na použitie v interiéri. O kvalite vzduchu na základe množstva čiastočiek (PM2,5*) informuje prostredníctvom červeného, žltého alebo zeleného indikátora. Snímač stačí jednoducho zapojiť do elektrickej siete pomocou napájacieho kábla a umiestniť ho tam, kde je to potrebné.

Snímač kvality vzduchu VINDRIKTNING je možné už dnes zakúpiť na stránke www.IKEA.sk alebo priamo v obchodnom dome. Vývoj cenovo dostupných a účinných riešení na čistenie vzduchu spoločnosť IKEA vníma ako svoj dlhodobý záväzok. Do sortimentu čoskoro pribudnú aj ďalšie výrobky.

* PM2,5 sú drobné čiastočky veľkosti 0,1 až 2,5 mikrometra, ktoré možno vdýchnuť.

Značky: