Dlhodobo požadované funkcie na Instagrame konečne prichádzajú. Odteraz bude možné plánovanie a spravovanie príspevkov. 

Spoločnosť Facebook odhalila niekoľko aktualizácií, ktoré používatelia sociálnej siete Instagram už dlhodobo požadujú. Plánovanie príspevkov sa však bohužiaľ týka zatiaľ len firemných účtov, ktoré sú prepojené s účtom na Facebooku, uvádza portál Cult Of Mac. 

Funkcia plánovania prichádza spolu s ďalšími nástrojmi ako napríklad živé vysielanie videa a či možnosť zobrazenia analytiky na Facebooku. Streamovanie videí na Instagrame je možné aj teraz, avšak prostredníctvom aplikácií tretích strán. Väčšina takýchto služieb požaduje používateľské mená a heslá.

Plánovanie príspevkov na Instagrame prichádza v rámci Facebook Creator Studio. V podstate ide o nástroj na spravovanie príspevkov, ich analýzu a platby za obsah na Facebooku a Instagrame. Otáznou naďalej ostáva podpora funkcionalít pre zariadenia s operačným systémom iOS.

Príspevky je možné naplánovať až na šesť mesiacov dopredu. Používatelia majú možnosť pridať popis a značku, nastaviť polohu a naplánovať dátum a čas jeho zverejnenia. Pri väčšom počte je tiež možné zmeniť poradie zverejnenia.

Zdroj náhľadovej fotografie: Pixabay – freestocks

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Instagram pracuje na novej aplikácii výhradne pre správy