Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Phishing na báze umelej inteligencie, sofistikované útoky ransomvéru, ako aj požiadavky NIS 2 zvyšujú nároky na úroveň kybernetickej bezpečnosti

Spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, distribútor riešení N-able na českom a slovenskom trhu, predstavila integrovanú ponuku svojho riešenia N-able N-central RMM a bezpečnostného nástroja N-able EDR, ktorá umožňuje riešiť súčasné výzvy v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dodržiavania predpisov. Súbor oboch riešení poskytuje MSP spoľahlivé monitorovanie, správu a automatizáciu spolu s komplexnou ochranou koncových bodov na oveľa vyššej úrovni ako bežné antivírusové riešenia.

Riešenie N-able N-central ponúka nástroje AV aj EDR z rovnakého webového ovládacieho panela. N-able EDR však využíva umelú inteligenciu a strojové učenie na detekciu hrozieb a ponúka automatizovanú nápravu riadenú pravidlami. Dokonca dokáže po útoku rýchlo vrátiť koncové zariadenie do známeho bezpečného stavu, čím zákazníkom ušetrí značné množstvo času, peňazí a starostí spôsobených útokom ransomvéru.

Vďaka integrácii N-able EDR do N-central môžu teraz MSP ponúkať svojim zákazníkom rozšírené odhaľovanie hrozieb, monitorovanie a rýchlu nápravu pomocou N-able EDR z toho istého prostredia, ktoré používajú na monitorovanie a správu svojej IT infraštruktúry. Okrem toho môžu vďaka kombinácii EDR s ostatnými vrstvami zabezpečenia v systéme N-central ponúkať silnú ochranu celej zákazníckej základni z jedného riešenia a využívať široké možnosti automatizácie na ďalšie zvýšenie prevádzkovej efektívnosti.

„Kombinácia monitorovacích nástrojov s funkciami kybernetickej bezpečnosti antivírusového typu bola vždy veľmi obľúbená a žiadaná,“ povedal Ondřej Šabata, Sales Engineer pro N-able v spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Zákernosť kybernetických útokov na báze umelej inteligencie spolu s požiadavkami nových bezpečnostných smerníc EÚ, ako je napríklad NIS 2, však zvyšujú nároky na vlastnú bezpečnosť organizácií a ich schopnosť analyzovať incidenty v čase ich vzniku. V tejto súvislosti je integrácia robustného nástroja RMM a komplexného riešenia EDR od spoločnosti N-able ideálnou kombináciou.“

N-able N-central je riešenie navrhnuté na maximalizáciu automatizácie, aby sa správcovia mohli sústrediť na to, čo je skutočne dôležité. Okrem robustného monitorovania, nástrojov na správu a bezpečnostných funkcií ponúka N-central aj integráciu s doplnkami, ako je správa hesiel a ochrana koncových bodov, ktoré pomáhajú MSP rozšíriť ponuku spravovaných služieb. V kombinácii s N-able EDR teraz umožňuje zákazníkom poskytovať komplexné služby ochrany koncových bodov pomocou technológie postavenej na SentinelOne.

Značky: