Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Nové riešenia ponúknu kvalitné video a zvuk, ale tiež zjednodušenú správu a funkcie riadené umelou inteligenciou
  • Podľa odborníkov zo spoločnosti Frost & Sullivan bude odvetvie virtuálnej komunikácie a videohovorov rásť do roku 2028 až o 20 %

Spoločnosť HP predstavila novú generáciu riešení Poly pre videokonferencie, ktoré poskytujú flexibilitu a lepší zážitok z online schôdzok. V čase, kedy je hybridný spôsob práce stále na vzostupe, sú kvalitné podmienky a zariadenia na videohovory nutnou súčasťou výbavy všetkých zamestnancov.

Podľa odhadov spoločnosti Frost & Sullivan budú videokonferenčné jednotky v miestnostiach, vrátane zostáv na báze PC, zaznamenávať do roku 2028 významný rast, a to až o 20 % (Compound Annual Growth Rate, CAGR).

Inteligentné riešenie pre flexibilné kancelárske priestory: Poly Studio Base Kit G9 Plus

Základná sada Poly Studio Base Kit G9 Plus, určená na schôdzky cez Microsoft Teams Rooms, patrí do novej generácioe zariadení, ktoré vzišli zo spolupráce tímov zaoberajúcich sa oblasťami desktopových riešení a vzdialenej spolupráce.

Obsahuje inovovaný počítač HP Mini IP PC G9 a dotykový ovládač Poly TC10, ktorý sa pripája priamo k počítaču cez jednoduché pripojenie pomocou ethernetového kábla s Power over Ethernet (PoE). Kombinuje tak technológie pre spoluprácu značky Poly so špičkovým výpočtovým výkonom HP. Vo väčších priestoroch je možné pridať viac ovládacích panelov a zaistiť tak väčšiu univerzálnosť. Kompatibilné kamery a ďalšie periférie Poly poskytujú používateľom maximálnu mieru flexibility, takže je s nimi možné upraviť nastavenia na mieru každej miestnosti.

K počítaču HP Mini IP je možné pripojiť vybrané zariadenia Poly, napríklad video bar Poly Studio V52, ktorý umožňuje využívať zvukové a obrazové funkcie riadené umelou inteligenciou – Poly DirectorAI vrátane funkcie Poly DirectorAI Perimeter, NoiseBlockAI a Sound Reflection Reduction. Tie eliminujú rušivé vplyvy a zaisťujú, aby boli účastníci hovoru vždy v zábere. Tieto typy AI inovácií posúvajú schôdzky na vyššiu úroveň.

Poly Studio G62

Poly Studio G62 je videokonferenčný systém určený najmä pre veľké alebo flexibilné priestory. Vďaka modulárnemu dizajnu sa ľahko integruje s rôznymi perifériami ako sú kamery, mikrofóny a ovládače. Je tak ideálnym riešením pre zasadacie miestnosti, učebne a flexibilné priestory.

S ohľadom na udržateľnosť je zariadenie Poly Studio G62 vyrobené z 80 % z recyklovaných plastov a z 20 % z recyklovaných kovov. Jeho inštalácia je vďaka voliteľnému magnetickému držiaku veľmi jednoduchá. Poly Studio G62 je certifikovaný pre Microsoft Teams a čaká na certifikáciu pre ďalšie platformy, vrátane Zoom a Tencent.

Ľahké ovládanie miestnosti pomocou systému Poly VideoOS

Nová verzia softvéru Poly VideoOS 4.3 umožní použitie Poly TC8 alebo TC10 ako pokročilého ovládača pre celú miestnosť. Po spárovaní s jednotkami rady Poly Studio X alebo videokonferenčným systémom Poly Studio G62 a G7500 môžu používatelia pohodlne ovládať rôzne nastavenia z jediného zariadenia. Táto funkcia ponúka ešte väčšiu flexibilitu a umožňuje firmám nastaviť ovládače miestnosti podľa ich vlastných preferencií k spokojnosti všetkých používateľov.

Kompletná správa softvéru

Poly Lens podporujú Poly Studio G62 aj Poly Studio Base Kit G9 Plus a umožňujú IT tímom vzdialenú správu všetkých Poly zariadení z jedného miesta. Okrem toho je teraz aplikácia Poly Lens integrovaná so službou Zoom Device Management (ZDM), ktorá poskytuje podrobné informácie o stave vybavenia celej miestnosti.

Zvyšuje tak efektivitu správy, pretože poskytuje prehľad prípadných problémov v rámci natívnych miestností Zoom, ktoré sú prístupné prostredníctvom portálu Poly Lens, a ponúka možnosť ich riešenia.

Ceny a dostupnosť

  • Základná sada Poly Studio Base Kit G9 Plus určená pre miestnosti Microsoft Teams Rooms je k dispozícií od júna 2024 za cenu 2 699 dolárov
  • Modulárny videokonferenčný systém Poly Studio G62 je k dispozícii od júna 2024 za 1 999 dolárov
  • Očakáva sa, že systém Poly VideoOS 4.3 bude k dispozícii v júli 2024
  • Podpora funkcie Poly Lens pre správu zariadení Zoom je už k dispozícii
  • Bezdrôtové slúchadlá Poly Voyager Free 20, ktoré boli oznámené na začiatku roku na veľtrhu CES, budú celosvetovo dostupné na konci júna.

Značky: