Funkcia zdravia batérie ostáva naďalej v beta verzii.

Nedávno predstavený iOS 12 prináša množstvo noviniek a vylepšení. Značného vylepšenia sa dočkala aj sekcia nastavenia batérie. V nej používatelia nájdu dva interaktívne grafy, ktoré podrobne ukážu, ako sa menil stav batérie v priebehu dňa či dobu používania so zapnutým alebo vypnutým displejom.

Za pomoci prvého grafu, ktorý sa nachádza vyššie si môže používateľ podrobne pozrieť vývoj batérie za posledných 24 hodín, prípadne za posledné dva dni. Strmšie klesanie krivky v grafe naznačuje, že v danom časovom úseku sa zariadenie využívalo na náročnejšiu činnosť so zapnutým displejom. Môže sa jednať napríklad o hranie mobilných hier. Keď krivka naopak stúpa, tak je to signálom pre nabíjanie batérie.

Druhý graf sa zaoberá dobou počas ktorej bolo zariadenie používané. Štatistiky sú prehľadne rozdelené na dve časti, ktoré poukazujú na dobu počas ktorej bol displej aktívny alebo neaktívny.

Oba grafy sú doplnené zoznamom aplikácií s podrobnejšou spotrebou. Zoznam aplikácií sa tak automaticky filtruje podľa vybraného časového úseku. Používateľ si môže bez problémov pozrieť, napríklad, akú spotrebu energie mali jednotlivé aplikácie medzi šiestou a siedmou večer.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ios-12-bude-rychlejsi-so-sviznejsimi-reakciami-a-povie-vam-ako-dlho-visite-na-facebooku/174018

Značky: