Pomerne veľká aktualizácia prináša viacero užitočných noviniek.

Apple sprístupnil aktualizáciu na verziu iOS 14.3 – ide o najväčší balík noviniek a záplat od vydania prvej verzie systému iOS 14. Novinka prináša viacero praktických funkcií, ako je podpora pre službu Apple Fitness+, nový režim fotenia do formátu Apple ProRAW či ďalšie užitočné nastavenia fotoaparátu.

Služba Apple Fitness+ je aktuálne dostupná v USA, Austrálii, Kanade, Írsku, Británii  a na Novom Zélande a funguje ako domáci sprievodca cvičením. Aby ste ju mohli využívať, je nevyhnutné vlastniť inteligentné hodinky Apple Watch Series 3 alebo novšie a počkať, až príde Fitness+ aj na Slovensko.

Ďalšou novinkou, ktorá takisto nie je dostupná pre všetkých používateľov iOS zariadení, je fotenie do formátu Apple ProRAW. Túto funkciu aktuálne podporujú iba modely iPhone 12 Pro a 12 Pro Max. Apple ProRAW umožňuje fotiť vo formáte RAW a zároveň v rámci editovania fotiek využiť informácie, ktoré iPhone zachytil a uložil v rámci pokročilého spracovania obrazu.

Jednoducho povedané, Apple ProRAW umožní používateľom pokročilejšiu editáciu fotiek, ktoré odfotili pomocou iPhonu 12 Pro a Pro Max. Aby ste túto funkciu využili naplno, musíte mať okrem spomenutých telefónov aj skúsenosti s editáciou fotografií.

Z ďalších noviniek dávame do pozornosti nastavenie, ktoré umožňuje uložiť zrkadlové selfie fotografie. Toto nastavenie bolo doteraz dostupné pre iPhony XS a novšie, avšak s príchodom iOS 14.3 je k dispozícii aj pre iPhone 6s a novšie telefóny. Všetky iPhony odteraz takisto umožňujú záznam videa v režime 25 fps.

iOS 14.3 takisto prináša podporu pre slúchadlá AirPods Max a rýchlejší prístup k originálnemu obsahu v rámci aplikácie Apple TV. Z hľadiska opráv dávame do pozornosti odstránenie problému s chýbajúcimi notifikáciami pre správy. Kompletný zoznam noviniek si môžete pozrieť na screenshote nižšie.

Obrázky si môžete zväčšiť a pozrieť v čitateľnej kvalite kliknutím na ne

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro: Remeselne dokonalý (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit