Apple dobehne konkurenciu.

iOS 18 by mal byť jednou z najväčších aktualizácií v histórii tohto operačného systému. Dôvodov bude niekoľko – Apple vraj prinesie doteraz nevídané možnosti úprav domovskej obrazovky, citeľne zmodernizuje viaceré systémové aplikácie a prinesie aj funkcie umelej inteligencie. Tie sa spomínajú v posledných týždňoch najčastejšie.

Najnovšie informácie, ktoré zverejnil portál macrumors, naznačujú, na aké funkcie sa môžu používatelia iPhonov tešiť. A nie je prekvapením, že viaceré z nich budú podobné tomu, čo ponúka Samsung vo svojich zariadeniach pod označením Galaxy AI.

Jednou z AI funkcií, ktoré by mali ponúknuť iPhony (ale aj iPady a Macy), bude sumarizácia webových stránok pomocou umelej inteligencie. Ďalšou novinkou bude možnosť tvorby hlasových poznámok priamo cez aplikáciu Poznámky, pričom umelá inteligencia automaticky vytvorí sumár kľúčových bodov.

Apple plánuje zakomponovať umelú inteligenciu aj do aplikácie Zdravie, hoci, bližšie detaily zatiaľ nie sú známe.

Z ďalších noviniek, ktoré by mal priniesť iOS 18, spomeňme prepojenie aplikácií Kalendár a Pripomienky (konečne), modernizáciu aplikácií Fotky, Kondícia a Mail (konečne) a pridanie podpory pre vlastné trasy a topografické mapové podklady do aplikácie Apple Mapy.

Zdroj: macrumors, macrumors

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit