Starý telefón, nové technológie.

Apple príjemne prekvapil majiteľov smartfónov iPhone 12. Aktualizácia na operačný systém iOS 17.4 totiž obsahuje jedno nečakané zlepšenie, o ktorom sa doteraz nehovorilo – prináša podporu pre Qi2 nabíjanie aj pre túto generáciu iPhonov.

Qi2 nabíjanie umožňuje bezdrôtové magnetické nabíjanie – rovnako ako MagSafe od Applu. Magnetické prichytenie smartfónu zvyšuje efektivitu bezdrôtového nabíjania, čím znižuje úniky energie aj nadbytočné zahrievanie zariadení a predlžuje tak životnosť batérie.

Výhodou Qi2 nabíjania z pohľadu iPhonov je zvýšenie výkonu bezdrôtového nabíjania cez štandard Qi na 15 W. V praxi to znamená, že si budete môcť kúpiť Qi2 powerbanky, bezdrôtové nabíjačky a nabíjacie stanice so spoľahlivosťou a kvalitou na úrovni MagSafe príslušenstva, avšak za lepšiu cenu.

Výhoodou bezdrôtových Qi2 powerbánk je tiež rýchlejšie nabíjanie, keďže MagSafe powerbanky, na rozdiel od ostatného MagSafe príslušenstva, majú výkon obmedzený na 7,5 W.

Qi2 nabíjanie doteraz podporovali iPhony série 13 a novšie. Tie dostali podporu pre Qi2 v aktualizácii na verziu iOS 17.2. Od verzie iOS 17.4 sa zoznam iPhonov s podporou tejto technológie rozrástol aj o iPhony 12.

Apple to síce oficiálne neoznámil, avšak viacero používateľov a portál Macworld potvrdili, že iPhone 12 naozaj podporuje 15 W Qi2 nabíjanie.

Zdroj: Macworld

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit