iPhone 15 prináša hneď niekoľko vecí, po ktorých túži nejeden používateľ Androidu.

Predstavenie smartfónov zo série iPhone 15 bolo veľkolepou udalosťou, ktorá zaujala mnohých. Na live stream z Apple parku sa pozerali nielen fanúšikovia spoločnosti Apple, no aj mnoho používateľov Androidov, ktorých zaujímalo, aké novinky tento rok americký gigant prinesie. Týchto noviniek nebolo málo, pričom niekoľko funkcií a prvkov stále nenájdeme ani v Androidoch.

Ktoré prvky však smartfóny so systémom Android neponúkajú, no radi by sme ich tam videli? Portál andro4all.com zhrnul štyri najviac využiteľné a žiadané funkcie a prvky, s akými sa môžeme stretnúť práve v iPhone 15. V Androidoch by sa ale pravdepodobne hľadali ťažko.

Dynamic Island

Prvok zvaný Dynamic Island sa prvý raz objavil v modeloch iPhone 14 Pro (Max). Ide o funkciu, ktorá profituje z priestrelu pre selfie fotoaparát. Tento priestrel je v porovnaní s výrezom, ktorý sa v iPhonoch nachádzal ešte minulý rok, oveľa menší, čím umožňuje využiť svoje okolie pre viaceré funkcie.

Apple iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro MaxZdroj: Apple.com
Apple iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Tento „dynamický ostrovček“ je teda takým malým pomocníkom pre používateľov a nahrádza miniaplikácie alebo widgety. V súčasnosti sa však ani jeden výrobca Android smartfónov nepustil oficiálne do vytvárania takéhoto prvku, čo je jednoducho škoda.

Titánové rámčeky v konštrukcii

Model iPhone 15 Pro (Max) tento rok vsadil aj na titánové rámčeky v konštrukcii, ktoré pôsobia jednoducho luxusným dojmom. Takéto rámčeky má údajne priniesť aj model Samsung Galaxy S24 Ultra, no mnoho smartfónov s nimi dnes na trhu nenájdeme. Preto by mnoho používateľov Android smartfónov určite ocenilo, keby sa výrobcovia inšpirovali novými iPhonmi.

Lepšia možnosť úpravy uzamknutej obrazovky

Systém iOS 15 priniesol možnosť úpravy uzamknutej obrazovky smartfónu. Používatelia Android smartfónov si však častokrát musia vystačiť s jedným dizajnom uzamknutej obrazovky, na ktorej nájdu prinajlepšom len aktuálny čas a dátum. Ak by sa však na túto obrazovku pridali widgety a ďalšie prvky, určite by to používateľov Androidu potešilo.

Asistencia v prípade problému

iPhone 15 (Plus) rovnako ako iPhone 15 Pro (Max) disponujú funkciou zavolania na núdzové kontakty a linky v prípade ohrozenia. Znamená to, že ak sa vám stane autonehoda a vy narazíte, pričom nemáte ako zavolať na tiesňovú linku, váš smartfón to spraví za vás. Takáto detekcia núdzovej situácie by sa bezpochyby hodila aj používateľom Androidu no opäť, zrejme si na ňu budú musieť ešte nejakú tú dobu počkať.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.