Na každom milimetri záleží.

Jedným z prvkov, ktorým výrobcovia smartfónov dosahujú prémiový dizajn svojich zariadení, je hrúbka rámikov okolo displeja. Pokým jedným z prvých rekordérov bol model Xiaomi 13, tak Apple si s hrúbkou rámikov ťažkú hlavu nikdy nerobil. Prístup k dizajnu sa výraznejšie zmenil až s príchodom série iPhone 15, ktorej rámiky sú skutočne veľmi tenké.

Séria iPhone 15 je na trhu už niekoľko mesiacov, pričom veľa leakerov sa usilovne venuje získavaniu informácií o pripravovanej sérii iPhone 16, ktorá má byť uvedená v septembri. Niektoré správy sa síce venovali novému dizajnu zostavy fotoaparátov, avšak už teraz veľmi sľubne vyzerá informácia, ktorá tvrdí, že iPhone 16 dostane ultratenké rámiky, ktoré Apple dosiahne vďaka novej technológii. Je však vhodné v tejto súvislosti spomenúť aj displej iPhone 16 Pro, ktorý by mal narásť na 6,3 palca. Aj preto sa zdá, že Apple a Samsung stoja na začiatku konca malých smartfónov.

iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátovZdroj: Apple Hub
iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátov

Portál PhoneArena informuje, že Apple pri sérii iPhone 16 použije novú technológiu s názvom BRS (Border Reduction Structure), vďaka ktorej dosiahne ultratenké rámiky okolo displejov iPhone 16. Hoci doteraz sú dostupné metódy na zmenšenie hrúbky horných a bočných rámov, ale spodný rám bol vždy výzva, najmä kvôli problémom s tvorbou tepla. Technológia BRS by mala problémy s teplom vyriešiť, čo umožní rámiky zúžiť na požadovanú hrúbku. Výsledok je dosiahnutý vďaka „valcovaniu medených drôtov zdola nahor“.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Spomínaná technológia BRS bude používaná spoločnosťami Samsung Display aj LG Display, ktoré budú dodávateľmi displejov pre modely série iPhone 16. Ak ste v tejto inovatívnej technológii videli malý háčik, alebo exkluzivitu pre modely Pro, tak Apple tentokrát žiadne nemilé prekvapenie nepripravuje. Nové displeje údajne dostane celá série iPhone 16. Je to aj preto, že spoločnosť Apple sa pripravuje na celkom bezrámový dizajn budúcich iPhonov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.