Špekulácie ohľadom budúcoročného iPhonu sa začínajú rozbiehať.

Pokrývať informácie, ktoré sa týkajú iPhonov a vlajkových lodí značiek Samsung a Xiaomi, býva niekedy únavné. Po mesiacoch špekulácií sa konečne začne predávať tohtoročný model a namiesto toho, aby sa situácia na pár týždňov upokojila a majitelia si mohli vychutnávať ich nové zariadenia, sa okamžite rozbehne nový kolotoč špekulácií o budúcoročných modeloch.

Nepíšem o úplne všetkom, na čo natrafím na internete, avšak spoľahlivé zdroje, medzi ktoré patrí aj Ross Young z Display Supply Chain Consultants, si zaslúžia pozornosť. Young už v máji minulého roka informoval o tom, že tohtoročné modely Pro sa zväčšia na 6,3-palcovú a 6,9-palcovú veľkosť a najnovšie prišiel s informáciou, ktorá poteší každého, komu prekáža 60 Hz displej vo výbave základných iPhonov.

Young v rámci diskusie na sociálnej sieti X.com napísal, že iPhone 17 a aj úplne nový iPhone 17 Slim, ktorý vraj nahradí model iPhone 17 Plus, by mali konečne dostať do výbavy 120 Hz LTPO displej. Základný iPhone 17 sa tak kvalitou displeja vyrovná minimálne tohtoročnému iPhone 16 Pro.

Budúcoročný iPhone by sa mal takisto dočkať zväčšenia uhlopriečky zo 6,1 palca na 6,3 palca, čo takisto považujem za užitočné zlepšenie. Za mňa je to optimálna veľkosť moderného smartfónu. Ak bude Apple kopírovať tohtoročné zväčšovanie modelov Pro, tak sa iPhone 17 zväčší iba o cca 3 mm z hľadiska výšky a o necelý 1 mm z hľadiska šírky.

Fanúšikom najmenších iPhonov, ktorí by za každú cenu chceli 6,1-palcový iPhone, bude určený iPhone SE 4, ktorý by mal byť predstavený začiatkom roka 2025.

Smartfóny série iPhone 16Zdroj: TOUCHIT
Smartfóny série iPhone 16

Zdroj: X

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit