Informácie o pripravovaných iPhonoch sú čoraz početnejšie. 

Za pomerne krátke obdobie sme počuli správy o menšom výreze aj o návrate Touch ID. Pred uvedením série iPhone 12 dal Apple prednosť 5G namiesto vyššej obnovovacej frekvencii displejov. Teraz to vyzerá tak, že pripravovaná nová generácia iPhonov naskočí na nový trend – variabilnú obnovovaciu frekvenciu až 240 Hz. Vyššiu obnovovaciu frekvenciu v ponuke Applu využíva iPad Pro (120 Hz).

Nová správa pochádza z patentu zverejneného Patentovým úradom USA. Popisuje displej iPhonu, ktorý môže mať povolený režim vysokej obnovovacej frekvencie. Môže byť schopný aktualizovať obsah dvakrát, trikrát alebo dokonca štyrikrát oproti natívnej obnovovacej frekvencii.

Obnovovacia frekvencia na ďalších zariadeniach Apple sa údajne pohybuje v rozmedzí od 60 Hz do 240 Hz, pričom sú k dispozícii aj možnosti 120 Hz a 180 Hz. Aktuálne iba Xiaomi a Samsung poskytujú variabilnú obnovovaciu frekvenciu. Pohybuje sa v rozmedzí od 24 Hz do 120 Hz.

Je potrebné poznamenať, že patent nemusí nevyhnutne znamenať, že táto funkcia bude predstavená s ďalšou generáciou zariadení. Naznačuje však, čo spoločnosť plánuje do budúcnosti. Aktuálne je potrebné sa zamerať na frekvenciu displeja, ktorá je reálnejšia – 120 Hz (pre modely Pro roka 2021).

Variabilná obnovovacia frekvencia do 240 Hz nie je pritom vyhradená iba pre iPhony. S veľkou pravdepodobnosťou sa dostane aj na iPad Pro.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 vs iPhone 12: Ktorý je lepší? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.