Séria iPhone SE je vo svete smartfónov unikátom.

Za všetko hovorí aj model iPhone SE 2022 s dizajnom mierne po „dátume spotreby„, ktorý si môže v roku 2022 dovoliť iba spoločnosť Apple. Keďže tento dizajn je skutočne „out„, tak aj Apple sa posúva o krok ďalej. Podľa portálu GSMArena by sa mala nová generácia iPhonu SE spoliehať už na dizajn modelu iPhone Xr z roku 2018.

Keďže pôvodná správa pochádza od Jona Prossera, môžeme ju považovať za vierohodnú. Pokiaľ sa však Apple bude aj naďalej držať svojho tradičného plánu uvádzania telefónov série SE, tak na najbližší model si budeme musieť počkať až do roku 2024. To znamená, že dizajn iPhonu Xr, ktorý slúži ako predloha pre nový iPhone SE, bude mať v tom čase už 6 rokov. Jeden zo zdrojov pritom uvádza, že novinka série SE by mohla byť uvedená už budúci rok.

Staronový dizajn ďalšiemu zástupcovi cenovo dostupných telefónov od Apple dodá displej bez širokých okrajov, avšak odstráni ikonické domovské tlačidlo Touch ID. Zdá sa, že nakoniec sa zmení aj veľkosť telefónov série iPhone SE.

Pokým hlavnými prednosťami iPhone SE sú rozmery a cena, tak po novom to môže byť už iba cena. Model iPhone SE 2022 má veľmi kompaktné rozmery 138,4 × 67,3 × 7,3 mm, zatiaľ čo model Xr je podstatne väčší, keďže má 150,9 × 75,7 × 8,3 mm. Z prieskumov sa však zdá, že o malé telefóny už nie je záujem.

Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám Apple nakoniec predstaví. Pokým do uvedenia novej generácie iPhone SE zostáva ešte veľmi dlhý čas, tak teraz sa môžeme naplno sústrediť na prichádzajúcu novú sériu iPhone 14, ktorá už doslova klope na dvere.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.