LCD displeje sa z iPhonov možno celkom vytratia.

O nástupcovi modelu iPhone SE (2022) sme iba nedávno získali prvé informácie, pričom teraz sa zdá, že tento telefón bude ešte zaujímavejší, ako sme si pôvodne mysleli. Staršie správy nám už stihli prezradiť aj to, že Apple má v pláne opustiť známy dizajn iPhonu SE (2022), ktorý sa tento rok použil poslednýkrát.

Dizajn novej generácie lacného iPhonu bude teraz definovať model iPhone XR, ktorý bol predstavený v roku 2018. Zatiaľ však nie je jasné, s akou uhlopriečkou bude iPhone SE 4 uvedený, pretože sa uvažuje o dvoch rozmeroch – 5,7 a 6,1-palca. Dobrou správou pritom je, že do hry vstupuje OLED displej, ktorý by sa v tejto sérii použil po prvýkrát.

Mierne mätúci pritom môže byť fakt, že Apple zvažuje 6,1-palcové OLED displeje od dvoch dodávateľov, ale aj 5,7 a 6,1-palcové LCD displeje od rovnakého počtu dodávateľov. To znamená, že nie je zatiaľ jasné, čo tým Apple sleduje. Okrem toho, že nepoznáme uhlopriečku displeja, tak nepoznáme ani jeho typ. Žeby Apple nakoniec v roku 2024 predstavil až dva modely iPhonov SE? Už v roku 2021 sa totiž povrávalo o dvoch modeloch – o klasickom modeli iPhone SE a modeli iPhone SE Plus.

iPhone SE 2024Zdroj: MacRumors
iPhone SE 4 by mal odštartovať nové dizajnové smerovanie série

Vzhľadom k súčasnej cene OLED displejov sa zdá, že Apple ich skutočne použije aj pri svojej najlacnejšej sérii iPhonov. Pokiaľ sa však pozrieme do histórie, tak vieme, že Apple už dávnejšie plánoval v sérii SE použiť jeden z vyššie spomínaných rozmerov displejov. Je tak možné, že Apple zatiaľ nedospel ku konečnému rozhodnutiu, čiže na finálny verdikt si budeme musieť ešte počkať.

Na záver ešte pridáme jeden technický parameter, pri ktorom sú plány spoločnosti takisto nejasné. Aj napriek tomu, že Apple chce pri iPhone SE 4 použiť dizajn modelu iPhone XR, tak nevieme, či sa toto zariadenie bude v oblasti zabezpečenia spoliehať na Face ID alebo Touch ID, ktoré by sa malo nachádzať na boku zariadenia. 

V každom prípade sa zdá, že iPhone SE 4 bude veľmi zaujímavé zariadenie.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.