Na tento dizajn sa oplatí počkať!

Viaceré zdroje už počas minulého roka predpovedali, že Apple bude poslednou z veľkých spoločností na trhu, ktorá predstaví skladateľný smartfón. Podľa časovej línie a vývoja trhu, by sa tak malo udiať až v druhej polovici roka 2020, počas tradičnej septembrovej konferencie.

Už sme mali možnosť vidieť niekoľko patentov podaných Applom, pričom stále nevieme, či spoločnosť použije otváranie zariadenia smerom dnu alebo von. Inými slovami, bude sa dať skladateľný iPhone zložiť dovnútra, ako Samsung Galaxy Fold, alebo smerom von, po vzore Huawei Mate X?

Grafický dizajnér Antonio De Rosa navrhol koncept skladateľného iPhonu, ktorý odhaľuje jeho očakávania v segmente skladateľných zariadení. Na rozdiel od Galaxy Fold, ktorý má 4,1-palcový externý displej, iPhone X Fold (pomenovanie konceptu) má plnohodnotný 6,6-palcový AMOLED displej (s výrezom), ktorý bude mať rozlíšenie 1440 × 2960 pixelov a 93,6 % pomer displeja k telu.

Keď sa zariadenie otvorí, rozprestrie sa 8,3-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2880 × 2960 pixelov a vznikne tak takmer dokonale štvorcový tablet. Tento panel dosahuje pomer displeja k telu zariadenia na úrovni 96,8 %. Predná stena sa zhostila aj dvojice kamier s rozlíšením 10 a 8 Mpx (klasický senzor + snímač hĺbky).

Na zadnej strane sa nachádza zostava troch fotoaparátov, ktorá je rovnaká ako v prípade konceptov pripravovaného iPhonu XI a XI Max. Pokiaľ sa pozrieme na parametre fotoaparátov, tak v zostave môžeme nájsť 12 Mpx širokouhlú kameru s clonou f/1.5-2.4, 12 Mpx teleobjektív a 16 Mpx kameru s 3× optickým zoomom.

Samsung by mal byť dodávateľom flexibilných OLED panelov pre iPhone Fold

Aj vďaka tomu, že koncept vo videu nevyžaduje inžinierov, aby navrhli vnútorné komponenty zariadenia tak, aby fungovalo správne, De Rosa spracoval po dizajnovej stránke naozaj luxusne vyzerajúci skladateľný smartfón. Jeho iPhone X Fold tak vyzera oveľa lepšie, ako Galaxy Fold od Samsungu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.