Prvé informácie o nástupcoch modelového radu XS, sme priniesli už pred pár týždňami.

Na povrch sa dostalo pomerne veľa špekulácií o tom, že už aj Apple by mal pri modelovom rade 2019, použiť zostavu troch fotoaparátov. Aj napriek tomu, že sme už mohli vidieť niekoľko vyobrazení iPhonu XI, nové  rendery sú vraj založené na informáciách, ktoré pochádzajú priamo z prostredia spoločnosti.

Na základe informácií, ktoré poskytli členovia dodávateľského reťazca, údajný dizajn zostavy fotoaparátov je veľmi podobný tomu, ktorý môžeme poznať zo smartfónu Huawei Mate 20 Pro.

Mate 20 Pro má na zadnej strane tri objektívy. Smartfón teda obsahuje hlavný fotoaparát, teleobjektív z 3-násobným zoomom a jeden ultra-širokouhlý objektív. Aj Samsung Galaxy A7 sa môže tiež pochváliť zostavou troch objektívov, z ktorých jeden ponúka vysoké, až 24 Mpx rozlíšenie.

Jeden z predošlých renderov zadnej steny pripravovaného iPhonu XI

V súčasnosti sa iPhone XS môže pochváliť dvojicou 12 Mpx fotoaparátov. Táto zostava ponúka jeden širokouhlý objektív, pričom druhým je teleobjektív s 2-násobným optickým zoomom. Tieto dva objektívy dokážu vytvárať aj fotky s kvalitným bokeh efektom. Momentálne nie je vôbec jasné, čo dokáže tretia kamera nového iPhonu ponúknuť.

Existuje predpoklad, že tretí fotoaparát bude mať na starosti ambiciózne plány s rozšírenou realitou od Applu. S týmto vylepšením by vedel iPhone lepšie určiť vzdialenosť objektu od smartfónu v rôznych situáciách. Ak by Apple predsalen predstavil nový iPhone s trojicou fotoaparátov, očakávame, že dovtedy vznikne veľa prototypov s rôznymi technickými parametrami. Rovnako očakávame, že Apple to všetko zabalí do decentného obalu.

Čo hovoríte na dizajn štvorplatničky, po vzore Huawei Mate 20 Pro?

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Apple pripravuje pre iPhone XI viacero vylepšení. Bude sa dať používať dokonca aj pod vodou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.