Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Roomba 980 je robotický vysávač novej generácie, odlišujúci sa od predchodcov množstvom „smart“ vylepšení.

Jednoduchá: Kombináciou inteligentného systému navigácie iAdapt a vizuálnej lokalizácie pomocou kamery dokáže nová Roomba 980 úplne sama povysávať celú plochu domácnosti. Aktivujete ju jediným tlačidlom.

Na vysávanie využíva patentovanú technológiu vSLAM (Visual Simultaneous Localization and Mapping. Tá je súčasťou nového systému navigácie iAdapt 2.0 s vizuálnou lokalizáciou. Vďaka nej si Roomba 980 počas vysávania vytvára mapu priestoru a pracuje, až kým nie je povysávaná úplne celá plocha domácnosti. Pomocou technológie Dirt Detect dokáže vyhľadať viac znečistené miesta a na zber prachu a nečistôt využíva hlavné kefy AeroForce, na ktoré sa takmer vôbec nenamotávajú vlasy.

Dôkladná: Roomba 980 je natoľko šikovná, že dokáže rozoznať povrch, ktorý vysáva a automaticky prispôsobí výkon vysávania.

Roomba 980 dokáže na kobercoch, v ktorých sa skrýva najviac prachu, automaticky zvýšiť výkon Gen 3 motora až dvojnásobne.  Týmto zabezpečí až 10-krát výkonnejšie vysávanie v porovnaní so systémom AeroVac predchádzajúcich sérií Roomba 600 a 700.

Plne nabitá dokáže vysávať až 2 hodiny a ak je to potrebné, vráti sa na nabíjaciu stanicu Home Base, kde sa dobije, aby mohla pokračovať. Režim virtuálnej steny zaručí, že sa Roomba vyhne miestnostiam, ktoré vysávať nechcete. Režim Halo vytvára ochrannú zónu okolo predmetov, ktoré chcete chrániť.

Šikovná: Mobilná aplikácia iRobot HOME umožňuje užívateľom pripojiť Roombu 980 k sieti Wi-Fi.

S najnovšou verziou aplikácie iRobot HOME (ktorá je dostupná cez Google Play pre smartfóny a tablety s operačným systémom Android od verzie 4.0 a cez App Store pre zariadenia od Apple so systémom iOS od verzie 7.0) možno teraz Roombu 980 ovládať ešte intuitívnejšie, s väčším komfortom a lepším prehľadom o jej činnosti.

Aplikácia je rozšírená o prehľad Clean Map a push hlásenia, ktoré dostávate priamo na displej vášho mobilného zariadenia.

Vďaka funkcii Clean Map máte možnosť pozrieť si mapu upratovaného priestoru, ktorý Roomba série 900 vysávala. Prehľad o metroch štvorcových, trvaní vysávania, nabíjaní a ďalšie štatistické údaje zostali samozrejme zachované. Mapa Clean Map a podrobný prehľad o vysávaní sa v aplikácii automaticky archivuje pre posledných 30 vysávaní.

Pomocou praktických push hlásení vás aplikácia priamo na hlavnej obrazovke upozorní, keď Roomba dokončí vysávanie, alebo ak bude vysávanie prerušené. Pre ich využívanie je nutné aplikácii povoliť push hlásenia v nastaveniach vášho smartfónu alebo tabletu.

Pripojiť sa k Roombe 980 je možné jednoducho pomocou návodu priamo v aplikácii. Podmienkou však je, aby bola Roomba v dosahu Wi-Fi a mobilné zariadenie malo prístup na internet.

Cena: Robotický smart vysávač iRobot Roomba 980 sa na Slovensku predáva za bežnú maloobchodnú cenu 999 €.