Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Island je domovom mnohých prírodných divov.

Island je známy ako „krajina ľadu a ohňa“ a vyznačuje sa mimoriadnou krajinou ľadovcov a sopiek. Island s horskými masívmi, dramatickými vodopádmi a geotermálnymi bazénmi ponúka množstvo prírodných úkazov a je tiež jedným z najlepších miest na pozorovanie úchvatnej polárnej žiary. Dramatická krajina sa prelína s bohatou históriou osadníkov, ktorí obrábali pôdu a prosperovali na ostrove uprostred severného Atlantiku.

Nie je prekvapením, že cestovný ruch je najväčším vývozným artiklom Islandu, ktorý tvorí viac ako 33 % HDP krajiny, čo z neho robí jednu z krajín sveta najviac závislých od cestovného ruchu.

Jonathan Cooper, obchodný riaditeľ spoločnosti Sharp/NEC pre voľný čas a zábavu, nedávno sprevádzal dlhoročného integračného partnera spoločnosti pre Island, spoločnosť Origo, na prehliadke niekoľkých kľúčových návštevníckych atrakcií na Islande.

V krajine, kde je cestovný ruch taký dôležitý, využívajú popredné návštevnícke atrakcie silu technológií a najnovšie audiovizuálne nástroje, aby vás čo najlepšie vtiahli a nadchli.

Inšpirujte sa pre svoje vlastné islandské dobrodružstvo!

Národný park Thingvellir

Þingvellir, čo znamená miesto stretnutia, je miesto, kde sa v rokoch 930 až 1798 n. l. stretávala stará rada alebo Alþing. Národný park je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO vďaka svojej parlamentnej histórii, spojitosti s písaním ság v 12. storočí a hnutím za nezávislosť v 19. a 20. storočí.

Národný park Thingvellir je tiež prírodným zázrakom, kde geológia a ekosystém vytvárajú jedinečnú krajinu. V Þingvellire je dôkazom oddelenia tektonických platní riftové údolie, ktoré na západe tvorí zlom Almannagjá a na východe zlom Hrafnagjá.

Ocenená interaktívna expozícia využíva displeje a projektory Sharp/NEC na vytvorenie vizuálneho rozhrania, ktoré umožňuje návštevníkom stať sa súčasťou národného parku. Interaktívnu výstavu navrhlo popredné islandské štúdio Gagarin a nainštalovala ju spoločnosť Origo.

V recepcii nedávno vybudovaného návštevníckeho centra je na strope vertikálne umiestnený projektor NEC, ktorý premieta vizuálne zobrazenie starého zhromaždiska, najnavštevovanejšej oblasti národného parku. Všetci návštevníci majú jednoduchý prístup k informáciám o rôznych lokalitách prostredníctvom textu, obrázkov a videa.

Keď návštevníci pokračujú v ceste, niekoľko veľkoformátových dotykových obrazoviek NEC ponúka ďalšie možnosti, ako sa dozvedieť viac o tomto jedinečnom mieste. Napríklad dva stolové displeje oddelené červenou čiarou zobrazujú tok magmy medzi tektonickými doskami.

Použitie technológie Sharp/NEC umožňuje národnému parku vyvolať vizuálne spojenie so skrytou históriou. Vertikálna projekcia ukazuje, ako sa 36 náčelníkov a ich prívržencov zhromaždilo v budove súdu (Lögrétta). Cestovanie po časovej osi naprieč cudzou vládou Islandu poskytuje návštevníkom jedinečnú vizualizáciu dlhej a zložitej histórie.

Vertikálny projektor NEC zobrazuje jazero Þingvallavatn, najväčšie prírodné jazero na Islande. Prostredníctvom interakcie s exponátom sa hostia môžu dozvedieť o bohatej a rozmanitej biológii jazera.

Zdroj: Sharp / NEC

Navštívte Thingvellir

Výstavy obnoviteľných zdrojov energie

Island je bohatý na geotermálne a vodné zdroje energie, ktoré umožňujú pokryť prakticky všetky potreby elektrickej energie v krajine prostredníctvom obnoviteľných zdrojov. Interaktívne atrakcie pre návštevníkov zohrávajú dôležitú úlohu pri vzdelávaní verejnosti o tom, aké dôležité sú tieto zdroje energie pre ochranu planéty. Island chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálny.

V elektrárni Ljosafoss umožňuje výstava „Napájanie budúcnosti“, ktorú navrhol Gagarin, návštevníkom spoznať povahu a vlastnosti elektrickej energie novým a kreatívnym spôsobom. Prostredníctvom LED videostien a projekčných exponátov sa dozvedia o obnoviteľných a udržateľných spôsoboch výroby energie.

Hellisheidi je jednou z najväčších geotermálnych elektrární na svete, ktorá vyrába 303 MW elektrickej energie. Najväčším lákadlom pre návštevníkov je geotermálna výstava s rôznymi projektormi NEC.

Perlan

Perlan je islandskou atrakciou číslo jeden, ktorá získala ocenenie Trip Advisor Best of the Best v roku 2022 a predstavuje mnohé z „divov Islandu“. Interaktívne zážitky spojené s pútavými informáciami a príbehmi robia z exponátov Perlanu zábavné aj vzdelávacie podujatia. Laserová projekcia sa s veľkým efektom využíva v celom zariadení, ktoré využíva svoju škálovateľnú veľkosť obrazu, vysoký jas a schopnosť premietať na akýkoľvek povrch. Laserové projektory NEC PX sa používajú v niekoľkých exponátoch.

Navštívte Perlan

Business Island

Business Iceland je verejno-súkromné partnerstvo založené s cieľom propagovať a predávať Island na zahraničných trhoch a stimulovať hospodársky rast prostredníctvom zvýšeného vývozu. Zatiaľ čo cestovný ruch je nepochybne hlavným vývozným artiklom, Business Iceland propaguje päť ďalších odvetví, v ktorých krajina vyniká: ekologické energetické riešenia, inovácie, kreatívny priemysel, rybolov a potravinárske výrobky.

Zdroj: Sharp / NEC

Veľkoplošná projekčná stena využívajúca 4 projektory NEC PA1004UL s technológiou edge blended a objektívmi s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou ponúka návštevníkom výstavy „Zelená budúcnosť“ navrhnutej Gagarinom pohlcujúci interaktívny zážitok. Ďalšie dva projektory NEC PA1004UL sa používajú v oblasti Business Island, ako aj celý rad veľkoformátových displejov NEC v zasadacích miestnostiach.

Navštívte Business Iceland

Origo je popredná severská spoločnosť poskytujúca IT služby s viac ako 50-ročnými skúsenosťami s vývojom a prevádzkou IT/AV systémov na Islande. Spoločnosť Sharp/NEC je hrdá na to, že je poprednou značkou spoločnosti Origo v oblasti displejov s dlhoročnými skúsenosťami s dodávaním a podporou mnohých rôznych inštalácií v rôznych priemyselných odvetviach. Spoločnosť Origo nedávno nainštalovala 135-palcovú videostenu NEC série E dvLED vo svojom sídle v Reykjavíku.

„Ponůka LED od spoločnosti Sharp/NEC je etalónom kvality a predstavuje vynikajúci pomer ceny a kvality. Ako dôveryhodný integračný partner Sharp/NEC máme plnú podporu na každom kroku. To znamená, že sme plne kvalifikovaní na to, aby sme koncovému užívateľovi poskytli čo najlepší zážitok.“ Knútur Runarsson, manažér A/V riešení v spoločnosti Origo hf.

Videoprezentácia steny Sharp/NEC dvLED v showroome Origo, Reykjavík

Fotografie so súhlasom Jonathana Coopera.

Kvalita robí rozdiely – Sharp NEC Display Solutions.

Kompletný sortiment produktov spoločnosti Sharp/NEC nájdete TU.

Dostupnosť a distribúcia produktov:

Výrobky je možné zakúpiť v sieti distribútorov alebo predajcov Sharp/NEC.

Distribútori pre SK sú:

– AT Computer SK – https://www.atcomp.sk/
– eDsystem SK – https://www.edsystem.sk/
– IMPROMAT-COMPUTER s.r.o. – http://www.impromat.sk/

3 roky záruka výrobcu:

Sharp/NEC ponúka štandardnú trojročnú záruku a je možné pridať predĺženú záruku výrobcu až na 5 rokov.
Výrobca tak ponúka najvyššiu bezpečnosť investície a veľmi nízke celkové náklady na vlastníctvo.
Spoločnosť Sharp/NEC ponúka pre svoje výrobky službu SERVICE PLUS – záväzok kvality.
Na vybrané projektory sa vzťahuje predĺžená bezplatná záruka výrobcu až na 5 rokov od registrácie na základe akcie do marca 2023, podmienky nájdete TU.

Servis výrobkov Sharp/NEC zabezpečuje spoločnosť:

IMPROMAT-COMPUTER s.r.o., Za Štadiónom 3, 900 01 Modra, SK
SR  Tel.: +421 948 657 147  

Značky: