Takmer každý rok môžeme pri sérii Galaxy S počúvať o príprave Lite alebo Mini verzie.

Najnovšie informácie nasvedčujú tomu, že Galaxy S10 Lite skutočne existuje a môže prísť na trh už v dohľadnej dobe. Túto dobrú správu potvrdila samotná spoločnosť Samsung.

Portál AndroidAuthority prišiel s informáciou, že telefón tento týždeň prešiel certifikačným procesom v FCC, ktorý sprevádzalo modelové označenie SM-G770F. Číslo modelu sa zhoduje s predchádzajúcimi informáciami o Samsung Galaxy S10 Lite. Prihláška obsahuje aj snímku obrazovky z časti „O telefóne“, kde je označenie modelu Galaxy S10 Lite potvrdené. Telefón príde s podporou dvoch SIM kariet. 

zdroj: AndroidAuthority

Parametre telefónu vykreslujú zariadenie úplne odlišné, ako by sa mohlo od označenia „Lite“ očakávať. Nasvedčujú tomu predovšetkým výborné technické parametre. Tie zahŕňajú čipovú sadu Snapdragon 855, 8 GB RAM, 128 GB úložného priestoru, 6,7-palcový FullHD+ displej a až 4 500 mAh batériu. Pre porovnanie Galaxy S10e je dodávaný s 5,8-palcovým FullHD+ displejom a 3 100 mAh batériou.

Pripravovaný smartfón má oproti Galaxy S10e navrch aj trojitou zostavou fotoaparátov, vrátane 48 Mpx hlavného senzoru. Ultraširokouhlý fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx a bude doplnený 5 Mpx senzorom na snímanie hĺbky.

Samsung Galaxy S10 Lite má podľa zdroja rovnaké špecifikácie ako Galaxy A91, čo naznačuje, že spoločnosť Samsung by mohla toto zariadenie uviesť na rôzne trhy pod viacerými označeniami. Podľa načasovania podania prihlášky v FCC je vysoko pravdepodobné, že predstavenia sa môžeme dočkať ešte pred koncom roka 2019.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Black Friday v Samsungu trvá až dva týždne

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.