Hopin a Dopravný podnik Bratislava prinášajú vylepšenú aplikáciu Hopin.

Mesto Bratislava tým napĺňa koncept smart city. Hopin ukazuje, že aj Bratislava môže mať aplikáciu, ako majú technologicky pokročilejšie mestá Európy.

Hlavné mesto v zastúpení DPB a spoločnosť Hopin pripravili novú aplikáciu na zjednodušenie dopravy. Aplikácia teraz ukazuje, kde sa ich spoje nachádzajú. Vďaka tomu si budú môcť lepšie naplánovať svoju trasu. Náročnejší zákazníci ocenia nový profil Limo. Minimálne jazdné je v profile Limo od 8 EUR. To pre mnohých znamená vyšší štandard a na dlhších trasách podobnú cenu s bežným taxi.

Informácie o polohe nie je jedinou novinkou. V priebehu tohto roka bude zlepšená presnosť polohy a iné zlepšenia v procese digitalizácie.

MHD profil prináša:

  • Prehľad dopravných prostriedkov MHD v reálnom čase
  • Najbližšie zastávky a spoje podľa aktuálnej polohy
  • Plánovač cesty MHD
  • Kompletná mapa zastávok a spojov s informáciami o príchode/odchode
  • Grafikony spojov s reálnym odhadom času
  • Možnosť sledovať celú trasu konkrétnych spojov
  • Intuitívna navigácia a kombinácia zastávok i spojov
  • Detaily všetkých spojov

Ivo Nesrovnal: „Hlavné mesto poskytuje dáta, ktoré získava zo svojej činnosti firmám a občanom. Víziou je skvalitnenie dopravy všeobecne, nielen verejnej.“

Občania môžu využiť 90 nových autobusov, 60 nových električiek, ktoré sú nízko podlažné. Mnohé spoje majú Wi-Fi, všetky sú klimatizované, niektoré majú aj nabíjanie pre smartfóny.

Martin Baran: „Nemyslím si, že spojením MHD a taxi aplikácie, prídeme o svojich zákazníkov.“

Aplikácia umožní vyhľadať spojenie na našu adresu. Nemusí to byť názov zastávky, ale konkrétna adresa, presne tak, ako sme zvyknutí. Aplikácia podporuje zobrazenie všetkých dopravných prostriedkov na našej trase. Dajú sa sledovať on-line v reálnom čase.

Aplikáciu vo verzii pre Android testujeme, naše dojmy z praktického používania vám prinesieme v ďalšom článku. Aplikácie pre iOS bude dostupná neskôr.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Informácie o MHD v Bratislave sú už aj na mapách Google. Nie sú to však dáta zo skutočného pohybu spojov (Doplnené)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.