Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Mitsubishi Motors oznámila, že novým šéfom Mitsubishi Motors Europe Design (MMED) so sídlom neďaleko Frankfurtu sa po novom stáva Jorge Diez, ktorý bude súčasne zastávať aj pozíciu Vice-prezidenta vývojového centra Mitsubishi Motors R&D Europe (MRDE).

Jorge Diez vyštudoval Royal College of Art v Londýne a 18 rokov zbieral skúsenosti v rámci Volkswagen Group, kde zastával pozície vedúceho Dizajnu Exteriéru značky SEAT a šéfa oddelenia Automotive v rámci Audi Konzept Dizajnu v Mníchove.

Počas svojej kariéry bol Jorge zodpovedný za dizajn modelov ako SEAT Leon, Audi A7 alebo Audi TT, ktoré bolo ocenené ako World Car Design roka 2007.

„Som veľmi potešený, že môžem oznámiť, že sa Jorge Diez stáva členom nášho tímu, ktorý súčasne v Európe povedie“ okomentoval Tsunehiro Kunimoto, Corporate Vice president divízie Dizajnu Mitsubishi Motors Corporation. „Jorge v sebe spája obe dôležité vlastnosti … strategické myslenie aj mimoriadne kreatívny prístup. Spoliehame na neho pri rozširovaní európskeho štúdia a ďalšieho zlepšovania kreativity a kvality budúceho dizajnu značky Mitsubishi „.

O MITSUBISHI MOTORS
Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a plug-in hybridov. V roku 2009 uviedla MMC prvý sériovo vyrábaný elektromobil i-MiEV, po ktorom v roku 2013 nasledoval plug-in hybridný model OUTLANDER PHEV – najpredávanejší plug-in hybrid v Japonsku a Európe. Mitsubishi Motors zamestnáva 30 tisíc pracovníkov a pôsobí celosvetovo; výrobné závody MMC sa nachádzajú v Japonsku, Thajsku, Číne, Indonézii, na Filipínach a v Rusku. Zásadnú úlohu v raste MMC zohrávajú napr. modely PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 a OUTLANDER. Celosvetové predaje tejto automobilky vo fiškálnom roku 2018 dosiahli 1 244 000 vozidiel; čisté tržby MMC za fiškálny rok 2018 predstavovali 2,51 bilióna jenov. MMC je kótovaná na tokijskej burze cenných papierov.