Hybridom sme ho nazvali preto, nakoľko z hľadiska konštrukcie nejde o klasický elektrický bicykel, ale o hybridný stroj, ktorý je z časti mopedom a z časti e-bicyklom.

Vo výsledku však vyzerá veľmi dobre a hlavne prakticky, nech už by ste sa s ním vydali na akúkoľvek cestu. Juiced Scorpion X2 ponúka extra robustný prestupný rám s 20“ terénnymi pneumatikami a celkovú nosnosť až 136 kilogramov. Toto vyhotovenie ho predurčuje nielen na jazdu v meste, ale aj v ťažšom teréne, ktorým vás prevedie bez väčších problémov.

Nadštandardný je aj elektromotor s výkonom 1000 W (Peak až 1300 W + 90 Nm), ktorý je dopovaný z veľkého odnímateľného 15,6 Ah akumulátora (52-voltový systém). Táto dvojica vám v praxi umožní jazdiť max. rýchlosťou až 45 km/h a dojazd je podľa výrobcu okolo 88 kilometrov na nabitie.

Samozrejme, ten sa bude líšiť podľa toho, ktorý z 5 ponúkaných režimov zvolíte a koľko budete šliapať do pedálov. Okrem systémových režimov je k dispozícii aj 7-rýchlostná „prevodovka“, s ktorou doladíte optimálne nastavenie pohonu bicykla v rôznom teréne. V teréne vám bude okrem výkonu, pneumatík a robustnej konštrukcie nápomocné aj kompletné odpruženie – prednej i zadnej časti.

Samozrejmosťou sú aj výkonné hydraulické brzdy, robustný zadný nosič na prenášanie rôzneho nákladu, prípadne dieťaťa a chýbať nesmie ani ovládací LCD panel a komplexné LED osvetlenie. Predný svetlomet ponúka okrem zaujímavého dizajnu aj špičkovú svietivosť – 2000 lúmenov. Páči sa nám aj prítomnosť krytého USB-A portu v rámci riadidiel, ktorý využijete na nabíjanie externých zariadení počas jazdy a pod.

Juiced Scorpion X2 by mal byť, podľa informácií od výrobcu, dostupný od konca septembra za cenu 1399 eur, čo je s ohľadom na jeho vlastnosti extra lákavá ponuka. V tejto cenovej kategórii sa bicykel s podobnými parametrami hľadá relatívne ťažko.

Zdroj: insideevs.com / juicedbikes.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE