Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Western Digital pred niekoľkými rokmi predstavila svoj produktový rad WD_Black určený pre hráčov. Produkty z tohto radu si získali vzápätí veľkú obľubu v hráčskej komunite, ktorá tento produktový rad začala vnímať ako samostatnú značku herných produktov. Marketingový manažér spoločnosti Western Digital Ruben Dennenwaldt odpovedal na niekoľko otázok:

Je WD_Black vnímaný hráčskou komunitou už ako nová značka?

Snažíme sa o to a ide nám to. Kdekoľvek predstavíme WD_Black ako samostanú značku herných produktov, sme medzi hráčmi dobre prijatí a máme na produkty WD_Black pozitívne ohlasy. Stále ale pokračujeme v budovaní povedomia o značke a množstve jej produktov. Sme vždy radi, keď nám hráči poskytujú spätnú väzbu ohľadne našich produktov a ceníme si ich názory.

Je SSD disk WD_BLACK SN850 NVMe doporučený na dodatočné rozšírenie internej pamäte pre konzoly PS5?

Áno, všetky modely SSD diskov WD_BLACK SN850 NVMe vo variante s chladičom (500 GB/1 TB/2 TB) spĺňajú dané požiadavky spoločnosti Sony a je oficiálne potvrdené, že tieto disky spolupracujú s konzolami PlayStation 5 a sú kompatibilné so slotom M2. Len jednu poznámku. Pre PlayStation 5 je vyžadovaná verzia softvéru 21.02-04.00.00 a vyššia. Je dôležité, že dokážeme splniť požiadavky na výkon a ponúknuť SSD s dobrým riadením teplôt pri zahrievaní pomocou integrovaného chladiča, a zabezpečiť tak ten najlepší zážitok z hrania hier.

Aké ďalšie možnosti ponúka SSD disk WD_Black SN850 NVMe? Je možné ho využiť na upgrade hernej zostavy?

Rozhodne áno, WD_BLACK SN850 NVMe SSD umožňuje vylepšiť herný stroj, či už je to PC alebo konzola. Dostupný je v kapacitách až 2 TB, čo zabezpečí dostatok priestoru na uloženie obľúbených hier a na zaobstarávanie nových hier. Disk využíva technológiu 3D NAND, ktorá zabezpečuje spoľahlivosť a odolnosť, ktoré sú potrebné pre nepretržitý výkon na profesionálnej úrovni. Skvelé rýchlosti čítania a zápisu dát (7 000 MB/s čítanie, 5 300 MB/s zápis) umožňujú plynulé hranie a poskytujú rozhodujúcu výhodu nad súpermi v hre.

Aké sú hlavné rozdiely medzi SSD diskami WD_Black SN850 NVMe a WD_Black SN750 SE NVMe?

Ten druhý menovaný disk, WD_BLACK SN750 SE, je na trhu preto, aby umožnil väčšiu dostupnosť technológie PCIe Gen4 medzi hráčmi hier, ktorí svoj počítač využívajú nielen na hranie, ale taktiež ku každodennej práci. Pokiaľ chcete ťažiť z výhod technológie PCIe Gen4, potom je WD_BLACK SN750 SE dobrou voľbou na upgrade vášho počítača, ktorý zabezpečí požadovaný nárast úložnej kapacity a výkonu. Naproti tomu WD_BLACK SN850 NVMe SSD je určený pre hráčov s profesionálnymi ambíciami, ktorí chcú ten najvyšší možný nárast výkonu. Oba tieto SSD disky poskytnú vášmu počítaču alebo notebooku prednosti technológie PCIe® Gen4 a nebudete musieť čakať, až sa hry novej generácie načítajú a spustia. Ako bolo uvedené vyššie, disk dosahuje neuveriteľné rýchlosti čítania aj zápisu, takže naskočíte do hry rýchlejšie. Disk navyše dosahuje hodnôt 1 000 000 IOPS (vstupne-výstupných operácií) pre plynulý zážitok pri hraní hier s vysokou rýchlosťou odpoveďou systému a potrebným výkonom.

Aký je osobne váš najobľúbenejší produkt WD_Black a prečo?

Som veľkým fanúšikom externého SSD disku WD_Black D30. Skvelý, štíhly dizajn disku, ktorý vypadá tak skvele vedľa mojich konzol PS5 a XBOX Series X. Disk poskytuje jedinečný výkon a bezproblémové pripojenie, prináša 2 TB úložnej kapacity pre zbierku mojich hier a záznamov jedinečných okamžikov pri hraní.

Aké novinky môže herná komunita očakávať v roku 2022? Uvediete na trh nové produkty WD_Black?

Zatiaľ nemôžem zverejniť žiadne detailné informácie o nových produktoch, ale môžem potvrdiť, že rok 2022 bude pre značku WD_Black rokom zaujímavým. Máme naplánovaných niekoľko noviniek, ktoré ďalej rozšíria produktové portfólio a ponúknu nové jedinečné riešenia pre všetkých hráčov.